Foto: Reuters/Scanpix

Pirmo reizi astoņu gadu laikā slavenais jamaikiešu sprinteris Usens Bolts piekāpies kādam savā "firmas" distancē - 100 metros, vēsta Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Savu 2015.gada sezonu vairākkārtējais olimpiskais un pasaules čempions iesāka ar stafetes sacensībām savā dzimtenē, pārstāvot "Racers Lions" vieglatlētikas klubu, taču bija spiests samierināties ar otro vietu. Bolts skrēja pēdējo, ceturto stafetes daļu, tomēr nespēja apdzīt Tehnoloģiju universitātes pārstāvi. Universitātes komanda izcili veica otro posmu un saglabāja vadību arī pēc trešā. Bolts stafetes kociņu saņēma, būdams dažus metrus aiz konkurenta Tikvendo Treisija, taču nespēja viņu apsteigt. Jāpiebilst, ka Treisijs ir pasaules junioru vicečempions 4x100 metru stafetē.

Formāli Bolts šavu skrējienu aizvadīja ātrāk, taču stafetes summā viņa komanda, ko pārstāvēja arī Sadraudzības spēļu čemipons Kemars beilijs-Kouls un pasaules vicečempions 200 metru distancē Vorens Veirs, no Tehnoloģiju universitātes komandas atpalika par 0,06 sekundēm.

Tā bija pirmā reize kopš 2007. gada, kad Bolts tiek pārspēts stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!