Foto: Reuters/Scanpix

IAAF Dimanta līgas posma sacensībās ceturtdien Romā sezonas labāko rezultātu pasaulē 100 metru sprintā sasniedza jamaikietis Useins Bolts.

Atraktīvais Jamaikas skrējējs 100 metrus veica 9,76 sekundēs, par 0,06 sekundēm labojot sev piederošo sezonas rekordu. Ar fantastisko startu Bolts vēlreiz apliecināja, ka galvenais kandidāts uz zelta godalgu Londonas olimpiskajās spēlēs.

Otrais skrējienā bija cits jamaikietis Asafa Pauels (9,91 sekunde), bet trešais – francūzis Kristofs Lemetrs (10,04 sekundes).

Bolts ne tikai sasniedza sezonas ātrāko laiku, bet arī vienu no labākajiem rezultātiem vēsturē. Izņemot Boltu, ātrāk par 9,76 sekundēm šo distanci spējuši veikt tikai Pauels un Taisons Gejs.

Bolta ātrais skrējiens bija Romas sacensību "vakara nagla", bet ceturtdien šajās sacensībās tika sasniegti vēl seši sezonas labākie rezultāti pasaulē.

3000 metru kavēkļu skrējienā vīriešiem uzvarēja kenijietis Pols Koečs, kurš sasniedza visu laiku trešo labāko rezultātu šajā distancē – 7:54,31 minūte. Sievietēm 1500 metros ātrākā bija Abeba Aregavi, sasniedzot Etiopijas rekordu un labāko rezultātu pēdējos divos gados šajā distancē pasaulē – 3:57,77 minūtes.

Vēl sacensībās 5000 metru skrējienā dāmām uzvarēja Viviavana Čerijota (14:35,62 minūtes), augstlēkšanā vīriešiem pirmais bija Robijs Greibarzs (2,33 metri), lodes grūšanā sievietēm ar rezultātu 21,03 metri uzvarēja Valērija Adamsa, bet šķēpmešanā sievietēm sezonas labāko rezultātu sasniedza olimpiskā čempione Barbora Špotakova (68,65 metri). Čehijas sportiste šo rezultātu sasniedza dramatiskā cīņā – piektajā mēģinājumā Špotakova izvirzījās vadībā ar rezultātu 65,54 metri, pēdējā mēģinājumā Saneta Viljēna pārsteidza daudzus ar 67,95 metru tālu raidījumu, bet pēdējo vārdu sacensībās teica Špotakova, izraujot uzvaru ar savu pēdējo mēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!