Foto: AFP/Scanpix
ASV sprinteris Džastins Getlins, pat pārspējot jamaikieti Useinu Boltu augustā paredzētajā pasaules čempionātā (PČ) vieglatlētikā, nevarēs pretendēt uz gada labākajam vieglatlētam paredzēto balvu.

Saskaņā ar noteikumiem, ko Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) padome pieņēma novembrī attiecībā uz dopinga pārkāpumos reiz pieķertajiem sportistiem, viņi nevarēs pretendēt uz IAAF balvām, otrdien paziņoja pasaules vieglatlētikas jumta organizācija.

"Sportists, kurš ir saņēmis sodu par nopietniem dopinga pārkāpumiem, pretendēt nevarēs," paskaidroja IAAF runasvīrs Niks Deividsons. "Šis noteikums attiecas arī uz iespēju tikt ievēlētam IAAF Slavas zālē."

Getlins 2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs uzvarēja 100 un 200 metru skrējienā, bet pēc tam no 2006. līdz 2010.gadam izcieta četru gadu diskvalifikāciju, kad viņa analīzes uzrādīja testosteronu.

Pēdējās sacensībās Getlins atkal rāda izcilu sniegumu – pagājušajā nedēļā Dimanta līgas posmā Lozannā veicot 100 metrus 9,75 sekundēs un jūnijā ASV čempionātā 200 metrus – 19,57 sekundēs.

Pekinā paredzētajā pasaules čempionātā īpaši tiek gaidīta Getlina cīņa ar Boltu, kurš abās distancēs uzvarēja iepriekšējā PČ un kurās viņam pieder pasaules rekordi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!