Foto: Reuters/Scanpix
Krievu vieglatlēte Jūlija Stepanova, kura pirmā medijiem atklāja dopinga "shēmas" Krievijas sportā, 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs cer startēt vai nu kā neatkarīgā sportiste vai bēgļu izlases sastāvā.

Stepanova ir iesniegusi attiecīgu pieprasījumu Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijā (IAAF), kas šonedēļ sola to izskatīt, ziņo "The Sunday Times".

2014. gadā Stepanova kopā ar vīru Vitāliju, bijušo Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbinieku, Vācijas televīzijas kanālam ARD sniedza informāciju par dopinga pārkāpumiem un piesegšanu Krievijas vieglatlētikā, kas vēlāk noveda līdz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izmeklēšanai un Krievijas Vieglatlētikas federācijas pilnīgai diskvalifikācijai.

Kā ziņojām, abi ir pieprasījuši politisko patvērumu Kanādā.

Stepanova, meitas uzvārdā Rusanova, 2013. gadā tika diskvalificēta uz diviem gadiem par anormāliem bioloģiskās pases rādījumiem, un viņai tika anulēti visi rezultāti kopš 2011. gada marta, ieskaitot Eiropas čempiones titulu 800 metru distancē telpās.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir piekritusi atļaut īpašai bēgļu olimpiskajai komandai piedalīties Riodežaneiro spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!