Foto: Reuters/Scanpix
Sestdien un svētdien Kuldīgas vieglatlētikas manēžā notiks Latvijas čempionāts telpās, kur par jauniem sezonas un personīgajiem rekordiem sacentīsies Latvijas labākie vieglatlēti, informēja Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Sacensībām pieteikti Elvijs Misāns (trīssoļlēkšana), Vairis Leiboms un Jānis Leitis (60m, 200m), Mareks Ārents un Eiriks Dolve no Norvēģijas (kārtslēkšana), Māris Urtāns (lodes grūšana), Ildze Bortaščenoka (kārtslēkšana), Līga Velvere (400m, 800m), Sindija Bukša (60m, 200m), Līga Vecbērza (60m, 200m, T/L) un Aiga Grabuste (tāllēkšana). Interesanta cīņa gaidāma arī 3000 m skrējienā vīriešiem, kur pieteikušies startēt Jānis Girgensons un Dmitrijs Serjogins.

Dažiem sportistiem šī būs iespēja izpildīt normatīvu dalībai Eiropas čempionātā telpās, kas marta sākumā notiks Serbijā. Par šo normatīvu cīnīsies viešņa no Lietuvas Eva Misiūnaite 400m skrējienā.

Šobrīd Eiropas čempionātam kvalificējušies Elvijs Misāns tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, kā arī Līga Velvere 800m. Laura Ikauniece-Admidiņa neplāno piedalīties šajā čempionātā. Savukārt nākamajā nedēļā būs zināms, vai kārtslēcējs Mareks Ārents rezultātu ziņā iekļūs starp Eiropas 12 labākajiem, tādā veidā nodrošinot sev dalību Eiropas čempionātā.

Latvijas čempionāta sākums sestdien plkst. 15.00, svētdien – plkst. 11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!