Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva uzskata, ka viņas izcīnītā devītā vieta pasaules vieglatlētikas čempionātā ir fantastisks sasniegums, tomēr vienlaikus tā arī ir sāpīga, jo tikai divi centimetri sportisti šķīra no pirmā astotnieka.

Kā ziņojām, piektdien finālsacensībās Grīva jau pirmajā mēģinājumā lēca 6,54 metrus tālu, tomēr pēc trim mēģinājumiem viņu tikai 2 centimetri šķīra no pirmā astotnieka, kas būtu ļāvis izpildīt vēl trīs lēcienus. Savā pēdējā mēģinājumā Grīvu no labāko astotnieka izstūma austrāliete Brūka Stratona, kura aizlēca 6,67 metrus tālu un ierindojās septītajā vietā.

"Kad iznācu sektorā, jutos lieliski. Vējš bija savāds, jo ik pa laikam mainīja virzienu," Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) citē Grīvu. "Pirmais lēciens sanāca labi, bet tehniski ne pārāk precīzi. Parasti gan sāku pieticīgi un tad lēnām lieku klāt."

"Laikam otrajā lēcienā, ko pārkāpu, nedaudz kļūdījos ar ieskrējienu. Emocionāli nejutu atšķirību starp kvalifikācijas un fināla sacensībām," pauda atlēte.

"No šī stadiona atvadīšos ar divējādām sajūtām - no vienas puses devītā vieta pasaulē ir fantastisks sasniegums, bet vienlaicīgi tas ir arī ļoti sāpīgi. Ceturtās, devītās, trīspadsmitās vietas - tas nav patīkami," stāstīja Grīva. "Visas meitenes bija ļoti spēcīgas. Bija prieks startēt kopā ar viņām."

Grīva pasaules čempionātos, Eiropas čempionātos vai olimpiskajās spēlēs startēja jau septīto reizi un viņai pirmoreiz izdevās pārvarēt kvalifikāciju.

Grīva sasniegusi līdz šim augstāko rezultātu starp Latvijas sportistiem 2017. gada pasaules čempionātā. Nedēļas nogalē starts atlicis vien soļotājai Agnesei Pastarei, kura nepretendēs uz vietu pie desmitnieka robežas.

Kā vēstīts, tāpat šajā pasaules čempionātā Gunta Latiševa-Čudare izcīnīja 12. vietu 400 metru skrējienā, bet Anete Kociņa bija 13.pozīcijā šķēpmešanā.

Pirms diviem gadiem Pekinā Laura Ikauniece-Admidiņa izcīnīja bronzas medaļu septiņcīņā, bet Sinta Ozoliņa bija septītā šķēpmešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!