Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas vieglatlētiem joprojām būs jāstartē kā neitrāliem atlētiem – Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) lēmusi saglabāt Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikāciju.

Lēmums par Krievijas statusa neatjaunošanu tika pieņemts IAAF sēdē Birmingemā otrdien, 6. martā.

"Darba grupa ieteica IAAF padomei pagarināt diskvalifikāciju. Padome apstiprinājusi, ka KVF atstādināšana saglabājas," teikts IAAF izplatītajā paziņojumā.

Lai atjaunotu statusu, Krievijai ir jāizpilda virkne IAAF darba grupas izvirzīto kritēriju, kas joprojām nav sasniegts. Ja progresa nebūs arī līdz nākamajai IAAF sēdei, Krievijai draud vēl stingrākas sankcijas. "Ja līdz nākamajai IAAF padomes sēdei KVF neuzrādīs progresu, tik apspriestas tālākās sankcijas, ieskaitot aizliegumu krievu sportistiem startēt starptautiskās sacensībās pat kā neitrāliem atlētiem," izteicies IAAF darba grupas vadītājs Rūne Andersens.

Kā zināms, KVF tika diskvalificēta 2016. gadā pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņojuma par dopinga pārkāpumiem Krievijas vieglatlētikā. Līdz ar to šīs valsts sportisti oficiālās IAAF sacensībās drīkst piedalīties tikai pēc individuālas atļaujas saņemšanas no starptautiskās federācijas un zem neitrāla karoga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!