Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pateicoties jaunajai čempionāta kvalifikācijas sistēmai, kas nosaka konkrētu dalībnieku skaitu katrā disciplīnā, Latvijas 400 m skrējēja Gunta Latiševa-Čudare ir saņēmusi ielūgumu piedalīties pasaules čempionātā Ķīnā, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

23. jūlijā Latvijas sportiste sacensībās Somijā 400 metru skrējienā finišēja ar rezultātu 52,29 sekundes, kas ir Latiševas-Čudares jauns personiskais rekords. Pasaules čempionāta normatīvu - 52,00 sekundes - nav sasniegušas pietiekams skaits skrējēju, līdz ar to Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) Guntu ir uzaicinājusi piedalīties čempionātā kā sportisti bez normatīva, bet ar augstu vietu rezultātu rangā.

Kā ziņojām, Latvijas izlasē iekļauti deviņi čempionāta normatīvus izpildījušie sportisti: Madara Palameika šķēpa mešanā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Aiga Grabuste tāllēkšanā, Rolands Štrobinders šķēpa mešanā, Mareks Ārents kārtslēkšanā, Igors Sokolovs vesera mešanā, Sinta Ozoliņa šķēpa mešanā, Arnis Rumbenieks 50 kilometru soļošanā un Anita Kažemāka maratonā.

Čempionāta normatīvus izpildīja arī Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs maratonā, bet sportisti nepiedalīsies čempionātā karstuma dēļ. Savukārt vesera metējs Igors Sokolovs ir guvis ar sportu nesaistītu traumu un arī nestartēs Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!