Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) apstiprinājusi astoņu Krievijas vieglatlētu iesniegumus par neitrālu sportistu statusu dalībai starptautiskās sacensībās 2018. gada sezonā, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Neitrālo sportistu statuss piešķirts barjerskrējējiem Marijai Agļitskai, Timofejam Čalijam un Verai Rudakovai, kā arī skrējējiem Jevgēņijam Ribakovam un Fjodoram Šutovam, kārtslēcējiem Georgijam Gorohovam un Timuram Morgunovs un augstlēcējam Iļjam Ivaņukam.

IAAF atklāj, ka vēl 62 iesniegumi ir bijuši noraidīti un vēl pieci atcelti pavisam.

Uz šo brīdi jau 67 Krievijas sportistiem ir dota atļauja startēt 2018. gada sezonā.

2016. gadā IAAF atļāva Krievijas vieglatlētiem startēt neitrālu sportistu statusā, ja viņi ir iepazinušies ar specifiskiem antidopinga noteikumiem. Kopumā IAAF ir saņēmusi 199 iesniegumus no Krievijas sportistiem.

Jūnijā IAAF apstiprināja 33 Krievijas atlētu pieteikumus, lai viņi varētu startēt U-20 pasaules čempionātā un U-18 Eiropas čempionātā.

Kā zināms, joprojām ir spēkā 2016. gadā IAAF piespriestā Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalifikācija, kas liedz šīs valsts sportistiem sacensībās pārstāvēt Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!