Foto: LETA

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atļāvusi vēl septiņiem Krievijas pārstāvjiem startēt kā neatkarīgiem sportistiem, paziņojusi organizācija.

IAAF Dopinga padome vienbalsīgi atzinusi, ka vēl septiņu Krievijas sportistu pieteikumi atbilst noteiktajiem kritērijiem, lai vieglatlēti no varētu startēt sacensībās kā neatkarīgi sportisti, kamēr attiecībā uz Krievijas Vieglatlētikas federāciju joprojām ir spēkā diskvalifikācija.

IAAF akceptējusi kārtslēcēju Iļjas Mudrova un Olgas Mulinas, barjerskrējēja Sergeja Šubenkova, soļotāju Sergeja Širobokova un Janas Smerdovas un augstlēcēju Daņiila Ciplakova un Marijas Kučinas pieteikumus.

Līdz ar to oficiālās IAAF sacensībās kā neatkarīgi sportisti varēs piedalīties jau 10 sportisti. 17 Krievijas vieglatlētu pieteikumi ir noraidīti; viņu vārdus IAAF neatklāj. Toties KVF ir publiskojusi to vieglatlētu sarakstu, kuriem IAAF ir atteikusi. Tie ir barjerskrējējs Ņikita Andrijanovs, sprinteri Jeļizaveta Fedosejeva un Konstantīns Petrjašovs, vidējo distanču skrējēja Svetlana Titova, desmitcīņnieks Fēlikss Šestopalovs un soļotāji Aleksandra Buškova, Anastasija Jevačeva, Aleksejs Golovins, Anastasija Kalašņikova un Jūlija Turova.

Kopš tika noteikti kritēriji, pēc kādiem Krievijas vieglatlēti var saņemt atļauju piedalīties starptautiskās sacensībās, iesniegumu par neatkarīga sportista statusa saņemšanu IAAF nosūtījuši apmēram 100 Krievijas vieglatlētu, no tiem 38 ir atbalstījusi Krievijas Vieglatlētikas federācija. Vēl apmēram 70 pieteikumi tiek izskatīti IAAF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!