Foto: F64
Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece – Admidiņa aizvadījusi ļoti veiksmīgu sezonu, kurā izdevās izcīnīt bronzas medaļu pasaules čempionātā, tomēr viņa vēl nav parādījusi visu to, uz ko ir spējīga, un atstājusi rezervi nākamajiem gadiem, sarunā ar portālu "Delfi" atklāja pati sportiste.

Ikauniece-Admidiņa aizvadītajā sezonā trīs reizes laboja Latvijas rekordu septiņcīņā. Maijā, sacensībās Austrijā viņa nopelnīja 6436 punktus, jūlijā, sacensībās Polijā latviete savāca 6470 punktus Eiropas kausā daudzcīņā, bet augustā ar 6516 punktiem Ikauniece-Admidiņa sensacionāli izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā.

"Aizvadītā sezona bija viena no veiksmīgākajām manā karjerā. Biju ļoti labā formā, tādā vēl nekad neesmu bijusi. Vēl neparādīju, visu ko varu, bet tas ir ļoti labi, jo paliek rezervīte nākamajiem gadiem. Baigais prieks, ka var redzēt, kā aug mani rezultāti, tas ir pats galvenais," sacīja Ikauniece-Admidiņa.

Pati vieglatlēte atzīst, ka viņai bieži vien bijušas problēmas ar ticību par saviem spēkiem, bet šīs sezonas panākumi beidzot ļāvuši saprast, ka viņa ir viena no elites sportistēm. "Pasaules čempionāta medaļa man deva pārliecību par sevi. Tieši tas man bija vajadzīgs, jo daudzās sacensībās esmu bijusi nepārliecināta par savām spējām, bet tagad es redzu, ka es varu. Galvenais ir turpināt trenēties un pilnveidot sevi," uzsvēra Latvijas sportiste.

Vieglatlētika ne tuvu nav vislabāk apmaksātais sporta veids, taču pēc šīs sezonas Ikauniece-Admidiņa ir apmierināta ar nopelnīto, taču viņa apzinās, ka iztiku visam mūžam tāpat nenopelnīs.

"Kaut ko ar vieglatlētiku var nopelnīt, bet vai ar to es varēšu iztikt visu mūžu? Noteikti nē. Tāpēc ir jāmācās, lai būtu ar ko nodarboties pēc karjeras beigām," viņa turpināja. "Man mērķis ir iekrāt pēc iespējas vairāk naudas, lai pēc gadiem varu veidot ģimeni un finansiālā situācija būtu stabila. Es uzskatu, ka Latvija tagad ļoti padomājusi par sportistu finansēšanu, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Protams, tas arī tāpēc, ka man ir medaļa pasaules čempionātā."

Ikauniece-Admidiņa ir pabeigusi augstskolu un ieguvusi veselības mācības un sporta skolotājas izglītību. Tas darīts ar mērķi, lai pēc karjeras beigām nebūtu jāsāk viss no nulles.

"Profesionālā sporta apvienošana ar mācībām nav viegla. Visgrūtāk ir tad, kad jābrauc prom uz treniņnometnēm, jo sanāk daudz iekavēt, bet tas process man ļoti patika. Pēc lekcijām gāju uz treniņiem, vienīgi neērti bija ar treniņu lielo somu, jo tā vienmēr maisās. Es izvēlējos mācīties veselības mācības un sporta skolotāja profesiju, kas mani ļoti saista," stāstīja vieglatlēte.

Tāpat kā pagājušajā sezonā, arī šogad Ikauniece-Admidiņa izlaidīs ziemas sezonu, bet pārējie sezonas starti tiks pakārtoti olimpiskajām spēlēm. Tāpat viņa atzīst, ka treniņu apstākļi ziemā joprojām ir sāpīga tēma, taču iespējams šīs grūtības viņai ļāvušas sasniegt pasaules čempionāta medaļu.

"Es nemaz neceru, ka tuvākajā nākotnē kaut kas mainīsies, varbūt maniem bērniem situācija būs labāka. Es cīnos, kur es varu, meklēju iespējas treniņiem, kur tas ir iespējams un kur ziemā ir silti. Tas varbūt mani padara stiprāku. Ja paskatās, kur trenējas tās sportistes, kuras pasaules čempionātā bija pirmajā un otrajā vietā… Es par to tikai varu sapņot. Ja viņas zinātu, kur mēs trenējamies, tad viņas būtu šokā," sacīja Ikauniece-Admidiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!