Foto: EPA/LETA

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) īsi pirms gaidāmā Eiropas junioru čempionāta ir atļāvusi Krievijas soļotājai Klaudijai Afanasjevai piedalīties starptautiskās sacensībās kā neatkarīgai sportistei, paziņojusi organizācija.

Līdz ar to 21 gadu vecā sportiste drīkstēs piedalīties Eiropas U23 čempionātā, kas no 13. līdz 16. jūlijam risināsies Polijā. Afanasjeva ir bijusī Eiropas junioru čempione soļošanā.

Līdz šim IAAF 24 Krievijas vieglatlētiem atļāvusi piedalīties sacensībās kā neatkarīgiem sportistiem; 22 atļaujas izsniegtas šogad, divas – pērn. Kopumā IAAF iesniegumus nosūtījuši vairāk nekā 100 Krievijas vieglatlētu.

Kā zināms, pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas skandalozā ziņojuma par dopinga pārkāpumiem Krievijā IAAF diskvalificēja šīs valsts Vieglatlētikas federāciju (KVF), kas nozīmē aizliegumu Krievijas vieglatlētiem piedalīties oficiālās sacensībās. Šā iemesla dēļ Krievijas sportisti nepiedalījās arī 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

2016. gadā, atstājot spēkā KVF diskvalifikāciju, IAAF lēma dot iespēju Krievijas vieglatlētiem piedalīties sacensībās kā neatkarīgiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!