Jamaikas izlasei vēl viena dramatiska stafete 2017. gada pasaules vieglatlētikas čempionāta izskaņā – finišu nesasniedza arī šīs valsts 4x400 m stafetes dalībnieces, kas tika uzskatītas par medaļu pretendentēm, bet vīriem 4x400 m stafetē Trinidada un Tobago pārtrauca ASV dominanci, paņemot pēdējo zelta medaļu šajā čempionātā.

Līdzīgi kā vīriem 4x100 m stafetē, arī šajā disciplīnā Jamaikas komanda netika līdz finišam, jo traumu guva otrā posma skrējēja, Aneiša Maklohlina-Vilbija, kura no skrejceļa tika aizvesta ar mediķu ratiņiem.

Jamaikas izlasei pazūdot no konkurences, pārliecinošu skrējienu aizvadīja ASV 4x400 m stafetes komanda – Kvanera Haijera, Elisone Fēliksa, Šakima Vimblija un Filisa Frānsisa. Viņas distanci veica ar jaunu sezonas labāko rezultātu pasaulē - trīs minūtes un 19,02 sekundes. Pēc šīs uzvaras Fēliksa ir pielīdzinājusies leģendārajam Useinam Boltam pasaules čempionāta zelta medaļu skaita ziņā, abiem sportistiem ir pa 11 augstākā kaluma godalgām. Kopumā Fēliksa pasaules meistarsacīkstēs izcīnījusi 16 medaļas.

Sudrabu ieguva Lielbritānijas izlase – Zoija Klārka, Laviaja Nīlsena, Eilīda Doila un Emīlija Daimonda (,00), bet bronza tika polietēm Malgožatai Holubai, Igai Baumgartai, Aleksandrai Gavorskai un Justīnai Svietijai (3:25,41). Jāpiebilst, ka Polijai šī bija pirmā pasaules čempionāta medaļa šajā vieglatlētikas disciplīnā.

ASV 4x400 m izlase bija uzvarējusi sešos pasaules čempionātos pēc kārtas, bet šogad viņu uzvaras sērija pārtrūka – pirmo reizi titulu ieguva Trinidadas un Tobago komanda.

Amerikāņi bija vadībā trijos no četriem stafetes posmiem, taču pēdējā Lalonds Gordons finiša taisnē tika garām Fredam Kerlejam un izcīnīja savai valstij pirmo pasaules čempionāta zeltu šajā disciplīnā. Finišā sportistus šķīra 0,49 sekundes. Trinidadas un Tobago komanda stafeti veica divās minūtēs un 58,12 sekundēs, bet amerikāņi – divās minūtēs un 58,61 sekundē.

Par prieku daudzajiem desmitiem tūkstošu skatītāju, šo čempionātu ar bronzas medaļu noslēdza Lielbritānijas 4x400 m stafetes komanda (,00).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!