Foto: Shutterstock

Grupa Kenijas vieglatlēti ir ieņēmuši valsts Vieglatlētikas federācijas (KVF) biroju Nairobi, protestējot pret tās vadību un pieprasot tās atkāpšanos, ziņo ārzemju mediji.

Iebrukumā, kas notika agri no rīta, piedalījās vairāk kā 60 sportistu, ziņo aģentūra AFP. Viņi ieslēdzās federācijas ierēdņus kabinetos, pieprasot viņu atkāpšanos un dopinga apsūdzību izmeklēšanu. Ielaušanos apstiprinājis federācijas prezidents Isaja Kiplagats.

"Mēs nepametīsim šīs telpas, kamēr mūsu prasības tiks uzklausītas un izskatītas," žurnālistiem pavēstīja Kenijas Profesionālo sportistu asociācijas (PAAK) ģenerālsekretārs Džūlijs Ndegva.

Kenijas vieglatlētikas vadība tiek turēti aizdomās par koruptīviem darījumiem ar sponsoriem, kamēr sportisti - par aizliegto preparātu lietošanu.

Novembra vidū britu mediji vēstīja, ka KVF viceprezidents Deivids Okejo ir viens no trim federācijas amatpersonām, kas piesavinājušies 650 tūkstošus eiro no sponsoru naudas. Kenijas policija šai lietā nopratinājusi arī Isaju Kiplagatu un bijušo federācijas mantzini Džozefu Kinjua.

Šobrīd vairāk kā 30 kenijiešu vieglatlētu šobrīd ir diskvalificēti par dopinga lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!