Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas vidējo distanču skrējējai Marijai Savinovai-Farnosovai dopinga pārkāpumu dēļ var atņemt 2011. gada Eiropas labākās vieglatlētes titulu, paziņojusi Eiropas Vieglatlētikas savienība (EAA).

"EAA saprot, ka Savinovas-Farnosovas diskvalifikācija attiecas arī uz tiem startiem, kas viņai atnesa gada labākās vieglatlētes balvu," izteicies EAA prezidents Svens Ārne Hansens. "Arī viņas treneris Vladimirs Kazarins var šķirties no 2011. gada labākā trenera titula."

"Lai arī vēl ir spēkā apelācijas periods, šis CAS lēmums ir nepatīkams apstiprinājums tam, ka tikuši nodotas mūsu sporta vērtības un miljoniem līdzjutēju uzticība," Hansenu citē portāls "insidethegmes.biz".

Šā gada februārī Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) uz sportistes bioloģiskās pases datu un papildu pierādījumu pamata Savinovai-Farnosovai piesprieda diskvalifikāciju, anulējot rezultātus, ko sportistu uzrādīja laikā no 2010. gada 26. jūlijam līdz 2013. gada 19. augustam, ieskaitot uzvaru 800 m distancē 2011. gada pasaules čempionātā. Līdz ar to čempiones tituls nonāks pie skandalozās Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) skrējējas Kasteras Semenjas.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) norādījusi, ka pagaidām nevar atņemt krievu vieglatlētei 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, jo sportistei ir 45 dienas, lai iesniegtu apelāciju par CAS lēmumu. Ja diskvalifikācija paliks spēkā, arī šī zelta medaļa nonāks pie Semenjas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!