Foto: AFP/Scanpix
Tradicionālajās "Kuldīgas Katrīnas kausa" starptautiskajās sacensībās vieglatlētikā telpās, kas risināsies 17.janvārī Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, piedalīsies sportisti no 12 valstīm, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Uz starta sacensībās izies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Grieķijas, Itālijas, Somijas, Lielbritānijas un Nīderlandes. Pērn šajās sacensībās piedalījās 15 valstu pārstāvji.

Sacensībās startēs arī Aiga Grabuste, kura piedalīsies divās disciplīnās - 60 metru barjerskrējienā un tāllēkšanā. Sprinta distancē varēs redzēt startējam olimpieti Linu Grinčikaiti no Lietuvas, bet īpaši spraigas solās būt cīņas 60 metru barjerskrējienos, jo vīriešiem pieteikti ne tikai Latvijas labākie sportisti, bet arī itālis Emanuele Abate, kas piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kārtslēkšanas sacensībās piedalīsies arī Mareks Ārents un Krista Obižajeva, bet tāllēkšanā Elvijam Misānam konkurents būs lietuvietis Toms Vitonis, kurš 2013.gadā Kuldīgā laboja Eiropas Vieglatlētikas promocijas (EAP) sērijas sacensību rekordu tāllēkšanā.

"Kuldīgas Katrīnas kausi" tiks izcīnīti 60 metru skrējienā, 60 metru barjerskrējienā, tāllēkšanā, kārtslēkšanā, 300 metru skrējienā un 1000 metru skrējienā.

Šogad "Kuldīgas Katrīnas kauss" norisināsies piekto reizi. Jau trešo gadu šīs sacensības ir iekļautas EAP kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!