Foto: F64
Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare piektdien Polijā ar teicamu skrējienu, kurā viņa ievērojami laboja personīgo rekordu un uzrādīja labāko rezultātu starp visām dalībniecēm, iekļuva U-23 Eiropas čempionāta finālā 400 metru distancē.

Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece Latiševa-Čudare finišu sasniedza pēc 51,80 sekundēm, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts Eiropā U-23 vecuma grupā, kā arī desmitais labākais Vecajā kontinentā.

Latiševa-Čudare personīgo rekordu laboja par 0,37 sekundēm, reizē uzstādot arī jaunu Latvijas U-23 rekordu, jo arī iepriekšējais (52,17), kas tika sasniegts 2015.gada pasaules čempionātā Pekinā, piederēja viņai.

Latvijas skrējēja pārliecinoši uzvarēja savā priekšskrējienā, tuvāko sekotāju Lauru de Viti no Nīderlandes pārspējot par 0,35 sekundēm.

Arī nākamjos divos priekšskrējienos neviena dalībniece nebija ātrāka, līdz ar to Latiševa-Čudare finālā iekļuva ar labāko rezultātu, kamēr otra labākā bija Anita Horvata no Slovēnijas, kura finišu sasniedza pēc 51,94 sekundēm, labojot savas valsts rekordu.

Finālā iekļuva pa divām ātrākajām no trim priekšskrējieniem, kā arī nākamo divu labāko rezultātu īpašnieces.

Zīmīgi, ka pirms piektdienas starta Latiševas-Čudares labākais šīs sezonas rezultāts bija 53,08 sekundes.

Finālsacvensības 400 metru skrējienā notiks sestdien.

Tikmēr 200 metru skrējiena pusfinālā iekļuva Sindija Bukša, kura arī laboja personīgo rekordu, kamēr Anna Paula Auziņa ar savu sezonas labāko rezultātu sacensības šajā disctancē noslēdza 27.vietā.

Bukša savā priekšsacīkšu skrējienā finišēja pēc 23,43 sekundēm, kas viņai deva pirmo vietu septiņu dalībnieču konkurencē. Viņa otro reizi karjerā pusapli skrēja ātrāk par 24 sekundēm, jo sportistes iepriekšējais personīgais rekords bija 23,99 sekundes.

Savukārt Auziņa savā skrējienā finišu sasniedza pēc 24,62 sekundēm, paliekot pēdējā starp septiņām sprinterēm. Finālā tika katra skrējiena trīs ātrākās un četru nākamo labāko rezultātu īpašnieces, tāpēc Auziņai vajadzēja skriet par septiņām sekundes desmitdaļām ātrāk.

Kopējā vērtējumā Bukša uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet Auziņa ieņēma 27.vietu 29 dalībnieču konkurencē. Ātrākā bija Sāra Atčo no Šveices, kura finišēja pēc 22,96 sekundēm.

Pusfināli 200 metru distancē notiks sestdien, kad tiks sadalītas arī medaļas.

Bukša iepriekš sasniedza pusfinālu arī 100 metru distancē, kur labojot personīgo rekordu (11,62), palika 11.vietā.

Savukārt 200 metru sprintā vīriešiem Latvijas skrējējs Raitis Fomrats finišu sasniedza pēc 22,14 sekundēm, ieņemot 24.vietu 27 dalībnieku konkurencē. No personīgā rekorda viņš atpalieka par divām sekundes simtdaļām. Savā priekšsacīkšu skrējienā Fomrats palika pirmspēdējāis, jo viens konkurents tiks diskvalificēts. lai tiktu pusfinālā viņam vajadzēja skriet teju par sekundi ātrāk.

Vēstīts, ka finālu 3000 metru šķēršļu skrējienā piektdien sasniedza arī Alberts Blajs.

Viņš priekšsacīkstēs distanci veica astoņās minūtēs un 51,38 sekundēs, uzrādot savu sezonas labāko rezultātu un savā skrējienā ieņemot piekto vietu.

Finālā iekļuva katra skrējiena pieci ātrākie sportisti un vēl pieci labāko rezultātu īpašnieki.

No 23 priekšsacīkšu dalībniekiem Blajam bija 11. ātrākais rezultāts.

Fināls norisināsies svētdien.

Vēlāk piektdien 200 metru priekšsacīkstēs vīriešiem Latviju pārstāvēs arī Raitis Fomrats.

Kā vēstīts, vidējo distanču skrējējs Rolands Jierķis piektdien nekvalificējās finālam 800 metru distancē.

Priekšsacīkstēs Jierķis finišēja pēc vienas minūtes un 53,03 sekundēm, būdams lēnākais no septiņiem sava skrējiena dalībniekiem. Finālā iekļuva katra skrējiena divi ātrākie sportisti un divi labākie pārējo rezultātu īpašnieki.

Lai iekļūtu finālā Jierķim vajadzēja skriet par nepilnām sešām sekundēm ātrāk. Noslēgumā latvietis šajā disciplīnā tika klasificēts 20.vietā no 21 dalībnieka.

Ziņots, ka pirms tam ceturtdien šķēpmetējs Gatis Čakšs kvalificējās finālam, kamēr Bukša nepārvarēja pusfinālu 400 metru skrējienā, noslēgumā ierindojoties 11.vietā.

Tāpat sacensībās startēs šosezon labu sniegumu rādošā šķēpmetēja Anete Kociņa, kura ir Latvijas galvenā cerība uz medaļu.

Kociņa šosezon vairākkārt ir labojusi personīgo rekordu, kurš šobrīd ir 63,37 metri, kas starp sacensībām pieteiktajām dalībniecēm ir trešais labākais.

Tikmēr Fomrats, Jierķis un tāllēcējs Pēteris Pauls Vīksne uz sacensībām devās bez izpildīta kvalifikācijas normatīva, taču Eiropas čempionātā viņi var startēt, jo neviens cits Latvijas pārstāvis viņu disciplīnās nebija izpildījis kvalifikācijas normatīvu, bet noteikumi ļauj disciplīnā pieteikt vienu dalībnieku no valsts.

Latvijas delegācijas vadītājs ir soļotājs Arnis Rumbenieks.

Eiropas čempionāts U-23 vecuma grupas sportistiem ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!