Par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) izlases direktoru apstiprināts Ronalds Arājs, kurš darbu uzsāks 2018. gada janvārī, informēja LVS.

Ronaldam Arājam pieder Latvijas rekords 100m (10,18), kas sasniegts 2011. gadā. Savas sportiskās karjeras laikā Ronalds piedalījies vairākos Eiropas un Pasaules čempionātos, kā arī Olimpiskajās spēlēs Pekinā 2008. gadā. Ronalds ir absolvējis Teksasas Universitātes bakalaura studiju programmu, kā arī Latvijas Universitātes Ekonomikas un Vadības zinību fakultāti, iegūstot starptautiskās ekonomikas un biznesa maģistra grādu.

Ronalds Arājs uzskata, ka šajā amatā spēs sniegt sportistiem nepieciešamo atbalstu, kā arī varēs mērķtiecīgi attīstīt izlases darbu.

"Pirmkārt, uzskatu, ka ir jāveicina jauno vieglatlētikas talantu attīstība. Jārod iespējas jauno sportistu motivēšanai. Viens no veidiem ir starptautisku sporta stipendiju veicināšana un atbalsts sporta audzēkņiem to iegūšanai. Otrkārt, vēlos veicināt Latvijas treneru tālākās izaugsmes iespējas. Uzskatu, ka nepieciešamas papildus aktivitātes treneru kvalifikācijas celšanai un pieredzes apmaiņai. Manuprāt, būtiski izveidot ilgtspējīgu sistēmu, kas atbalsta treneru tālākizglītību, kā arī sniedz iespējas treneriem iepazīties un pielietot pasaules praksi. Treškārt, esmu motivēts turpināt un stiprināt sadarbību ar dažādām sporta institūcijām. Mans mērķis ir strādāt vienotā virzienā, lai sasniegtu labākos rezultātus sportistu atbalstam."

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča uzsvēra, ka Arājam ir starptautiska izglītība un darba pieredze korporatīvajā vidē, kā arī labas valodu zināšanas.

"Ronalds veltījis savu dzīvi vieglatlētikai un vēl var ļoti daudz izdarīt, jo ir jauns, enerģisks un tic savam spēkam. Es ticu, ka Ronalds būs atbalsts un iedvesmas avots gan mums, gan jaunajiem sportistiem, gan esošajiem izlases dalībniekiem un treneriem," teica Radeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!