Foto: F64

Latvijas daudzcīņniece Laura Ikauniece-Admīdiņa Eiropas čempionāta daudzcīņas sacensībās pēc četrām disciplīnām ieņem desmito vietu.

Pirmajā disciplīnā, 100 metru sprintā, Laura uzrādīja desmito labāko rezultātu - 13,61 sekundes, saņemot par to 1034 punktus. Šajā disciplīnā uzvarēja francūziete Antuanete Nana Džimu - 13,05 sekundes, kas ir viņas šīssezonas labākais rezultāts.

Augstlēkšanas sektorā Ikauniece-Admīdiņa uzrādīja piekto augstāko rezultātu savā grupā - 1,82 metri, un sacensību kopvērtējumā pacēlās jau uz septīto vietu.

Par uzvaru augstlēkšanā cīnījās beļģiete Nifisatu Tiama un holandiete Nadīne Brērsena, un šai duelī uzvarēja beļģiete, pārlecot 1,97 m augstumu. Brērsena ar jaunu valsts rekordu palika otrā - 1,94 m.

Ikauniece-Admidiņa lodes grūšanā, kas nav viņai starp mīļākajām, lodi grūda 12,58 metrus tālu, ieņemot 22.vietu un apsteidzot vien vienu konkurenti. Par šo rezultātu latviete tika pie 700 punktiem.

Savukārt nedaudz vēlāk sekojušajā 200 metru skrējienā Ikauniece-Admidiņa ieņēma desmito vietu, finišējot pēc 24,75 sekundēm. Tas deva 910 punktus un arī summā viņa pakāpās uz desmito pozīciju.

Kopvērtējumā pēc četrām disciplīnām līderpozīciju ar 3851 punktu saglabāja beļģiete Nafisatu Tiama, kura tagad vien par sešiem punktiem apsteidz Nadīni Brērseni no Nīderlandes. Savukārt Ikauniece-Admidiņa tikusi pie 3647 punktiem.

Piektdien septiņcīņas sportistēm notiks tāllēkšana, šķēpa mešana un 800 metru skrējiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!