Foto: EPA/LETA

Dimanta līgas vieglatlētikā posmā Parīzē sestdien uzvaras izcīnīja vairāki vietējie sportisti, kuru vidū bija arī kārtslēkšanas zvaigzne Reno Lavilenjē.

Lavilenjē jau savā pirmajā lēcienā pārvarēja 5,70 metru augstumā novietoto latiņu un ar to bija pietiekami panākumam. Turpinājumā francūzis centās pārlekt arī 5,83 metrus, tomēr neviens no mēģinājumiem nebija sekmīgs.

Citu Francijas sportistu uzvaras bija negaidītākas. Tā tāllēkšanā ar 6,92 metriem labākā bija 2012.gada Eiropas čempione Elojsī Lesēra, kura pārspēja pašreizējo olimpisko čempioni un trīskārtējo pasaules čempioni Britniju Rīzi, bet trīssoļlēkšanā vīriem ar 17,12 metriem triumfēja Benžamēns Kompaore, kuram sekoja Londonas olimpisko spēļu zelta un sudraba medaļu ieguvēji Kristiāns Teilors un Vils Klejs no ASV.

Tikmēr ar jaunu personisko rekordu 13,05 sekundes otro vietu 110 metru barjerskrējienā izcīnīja Paskāls Martino-Lagards, bet panākumu ar 12,94 sekundēm izcīnīja Jamaikas sportists Hansle Pārčments, kurš sasniedzis ātrāko rezultātu pasaulē kopš 2012.gada septembra.

"Nebiju domājis, ka skriešu tik ātri, bet pēc skrējiena man jau ir sajūtas, ka varēju būt vēl ātrāks, jo pieļāvu vairākas kļūdas," uzsvēra jaunā Jamaikas rekorda īpašnieks.

Savukārt 100 metru sprintā ar rezultātu 10,28 sekundes pēdējais, astotais palika mājinieku zvaigzne Kristofs Lemetrs, bet uzvaru izcīnīja amerikānis Maikls Rodžerss, kurš noskrēja tieši desmit sekundēs.

Vēl citās Dimanta līgas disciplīnās vīriem lodes grūšanā ar 21,41 metru labākais bija vācietis Davids Štorls, 400 metru barjerskrējienā uzvarēja amerikānis Maiks Tinslijs, kura rezultāts bija 48,25 sekundes, 800 metros ar sezonas labāko rezultātu pasaulē uzvarēja Asbels Kiprops no Kenijas, kurš distanci veica minūtē un 43,34 sekundēs, bet 5000 metros to pašu paveica viņa tautietis Edvins Čeruijots Soi - 12 minūtes un 59,82 sekundes.

Kā zināms, šķēpa mešanā uzvaru ar rezultātu 87,10 metri izcīnīja Ihabs Abdelrahmans no Ēģiptes, bet vienīgais Latvijas pārstāvis Zigismunds Sirmais aizmeta 77,99 metrus tālu, ieņemot astoto vietu.

Tikmēr dāmām kārtējo panākumu diska mešanā izcīnīja horvātiete Sandra Perkoviča (68,48 metri), bet augstlēkšanā ar 2,00 metru lēcienu uzvarēja viņas slavenā tautiete Blanka Vlašiča.

Vēl 100 metru barjerās ar sezonas labāko rezultātu pie panākuma tika amerikāniete Douna Hārpere-Nelsone (12,44 sekundes), 200 metros uzvaru izcīnīja nigēriete Blesinga Okagbare (22,32 sekundes), bet divreiz garākā distancē ar rezultātu 50,10 sekundes labākā bija Sanja Ričardsa-Rosa.

1500 metros ar jaunu sezonas labāko rezultātu un valsts rekordu triumfēja Sifana Hasana no Nīderlandes (trīs minūtes un 57 sekundes), bet 3000 metru šķēršļu skrējienā nepārspēta palika etiopiete Hivote Ajaleva, kuras rezultāts bija deviņas minūtes un 11,65 sekundes.

Parīzē risinājās Dimanta līgas astotais posms. Šosezon Dimanta līgas sacensības risināsies 14 posmu garumā, no kuriem pēdējais notiks septembrī Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!