Foto: F64
Latvijas vieglatlēts Jānis Leitis otrdien Berlīnē notiekošā Eiropas čempionāta 400 metru skrējienā sasniedza jaunu Latvijas rekordu un iekļuva pusfinālā.

Leitis priekšsacīkstēs startēja no sestā celiņa, un viņš distanci veica 45,56 sekundēs, kas ir jauns valsts rekords. Viņš savā skrējienā ierindojās trešajā vietā, ar ko pietika, lai automātiski iekļūtu pusfinālā. Nākamo kārtu sasniedz katra skrējiena trīs ātrākie un trīs nākamie labākie rezultāti.

Skrējiena uzvarētājs bija Žonatans Borlē no Beļģijas, kura rezultāts bija 45,19 sekundes, bet otrajā vietā finišēja itālis Mateo Galvans(45,19). Priekšsacīkšu kopvērtējumā Leitis sasniedza piekto labāko rezultātu.

Līdz šim Leiša personīgais rekords bija 45,60 sekundes, ko viņš sasniedza pagājušajā gadā sacensībā Izraēlā, bet šosezon viņa ātrākais skrējiens bija 46,08 sekundēs.

Pusfināls 400 metru skrējienā notiks trešdien.

Savukārt 800 metru skrējienā sievietēm pusfinālu sasniegt neizdevās latvietei Līgai Velverei, kura ar rezultātu divas minūtes un 5,13 sekundes savā priekšskrējienā palika sestajā vietā, neiekļūstot trīs labāko sportistu pulkā, kuras iekļuva nākamajā kārtā. Arī latvietes rezultāts neļauj pretendēt uz pusfinālu.

Velveres personīgais rekords un šīs sezonas labākais rezultāts ir 2:00,85 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!