Foto: EPA/Scanpix/LETA

IAAF Dimanta līgas sacensībās Lozannā ceturtdien pirmo reizi vēsturē piedalījās trīs Latvijas vieglatlēti, taču nedz Madarai Palameikai, nedz Elvijam Misānam un prestižo sacensību debitantei Sindija Bukša neizdevās sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

Latvijas sprintere Sindija Bukša Lozannā startēja vienā no četriem skrējieniem, kas nebija Dimanta līgas ieskaitē, 100 metrus veicot 11,54 sekundēs. Ar savu rezultātu savā skrējienā viņa bija otrā, par 0,08 sekundēm piekāpdamās polietei Annai Kelbašinskai, bet, ņemot vērā visus četrus skrējienus, viņai bija astotais rezultāts.

No sev piederošā Latvijas rekorda Bukša atpalika 0,25 sekundes.

Tikmēr šķēpmešanā dāmām Palameika ar 59,15 metriem ieņēma astoto vietu deviņu sportistu konkurencē. Pirmajās trīs sērijās viņa šķēpu meta 57,20 un 58,80 metru tālumā, tiekot pie vēl trim mēģinājumiem, no kuriem veiksmīgs bija tikai viens, kad rīks atdūrās pret 59,15 metru atzīmi.

Uzvaru izcīnīja čehiete Nikola Ogrodņīkova, kuras rezultāts bija 65,02 metri. Otro vietu ar 64,46 metriem ieņēma ķīniete Šijina Liu, bet trešā ar 63,28 metriem bija slovēniete Martina Rateja.

2016. gada Dimanta līgas čempionei šķēpmešanā Palameikai šīs bija šosezon otrās sacensības prestižajā seriālā. Pirms mēneša viņa Oslo ar 59,26 metru tālu metienu bija sestā.

Tikmēr Misāns trīssoļlēkšanā vīriem ar 16,35 metriem bija septītais starp astoņiem vieglatlētiem. Pirmajās trīs sērijās viņš lēca 15,76 un 16,35 metru tālumā, tikdams pie vēl trim mēģinājumiem, kuros lēca 13,57, 16,16 un 15,64 metrus, neuzlabojot savu rezultātu.

Uzvaru ar 17,62 metru tālu lēcienu svinēja amerikānis Kristians Teilors, kurš par vienu centimetru pārspēja portugāli Pedru Paulu Pikārdu. Savukārt trešais ar 16,92 metriem bija vēl viens amerikānis Kriss Benards.

Misāns pirms sešiem gadiem piedalījās Dimanta līgas tāllēkšanas sacensībās, bet ceturtdien viņš piedzīvoja debiju trīssoļlēkšanas sektorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!