Foto: Reuters/Scanpix

Olimpiskais rekordists 50 km soļošanā, austrālietis Džareds Tallants ir atsaucis dalību no šāgada pasaules čempionāta, pavēstījusi Austrālijas Vieglatlētikas federācija (AVF).

Tallents, kurš tika uzskatīts par vienu no medaļu pretendentiem šajā disciplīnā, treniņu laikā Šveices augstkalnē ir guvis paceles cīpslas traumu.

"Lēmums atsaukt dalību nekad nav viegls. Taču es vēl nenoslēdzu savu karjeru, piedalīšos Sadraudzības spēlēs, 2018. gada Pasaules kausā un, protams, 2020. gada olimpiskajās spēlēs Tokijā," izteicies 32 gadus vecais soļotājs.

Tallents ir izcīnījis medaļas visos svarīgākajos turnīros pēdējos sešos gados, ieskaitot četras olimpiskās un sešas pasaules čempionāta godalgas. 2012. gada Londonas spēlēs viņš kļuva par olimpisko čempionu, bet 2016. gadā Riodežaneiro kļuva par olimpisko vicečempionu. Tallentam pieder arī olimpiskais rekords 50 km soļojumā - 3 stundas, 36 minūtes un 53 sekundes. Pasaules čempionātā pie zelta medaļas viņam gan nav izdevies tikt, šajās sacensībās viņš izcīnījis sudraba un bronzas godalgas.

"2017. man ir bijis īpašs gads," saka sportists. "No vienas puses, mēs ar sievu sagaidījām pasaulē mūsu dēlu Hārviju, par ko esam neizsakāmi laimīgi. No otras puses, sportā mani vajāja traumas, un tagad problēmas ar cīpslu liedz man startēt. Labā ziņa ir tā, ka man būs iespēja atbalstīt manu sievu Klāru, kura atgriežas starptautiskās sacensībās 20 km soļošanas distancē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!