Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika svētdien izcīnīja piekto vietu Lielbritānijas pilsētā Birmingemā notiekošajā Dimanta līgas posmā.

Palameika ar otro mēģinājumu aizmeta 59,45 metrus tālu, bet nevienā no pārējiem mēģinājumiem šo rezultātu vairs uzlabot nespēja.

Par sacensību uzvarētāju tikmēr ar 64,49 metrus tālu metienu kļuva kanādiete Elizabete Glīdla, kurai ar 62,89 metriem sekoja nesen par Eiropas čempioni kronētā titulētā čehiete Barbora Špotākova. Viņai 14 centimetrus zaudēja Eiropas meistarsacīkšu bronzas ieguvēja Linda Štāla no Vācijas, bet Palameiku apsteidza arī Martina Retaja no Slovēnijas.

Dimanta līgas kopvērtējumā Palameika ar vienu punktu atrodas septītajā pozīcijā.

Kā zināms, Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas norisinājās pagājušajā nedēļā, Palameika izcīnīja ceturto vietu.

Vēl dāmām Birmingemā 100 metru sprintā labākā bija jamaikiete Kerona Stjuarte (11,22 sekundes), 100 metru barjerskrējienā nepārspēta palika amerikāniete Douna Hārpere-Nelsone (12,66 sekundes), 400 metru barjerskrējienā triumfēja jamaikiete Kelisa Spensere (53,80 sekundes), 800 metros uzvarēja Linsija Šārpa no Lielbritānijas (minūte un 59,14 sekundes), divu jūdžu skrējienā labākā bija kenijiete Mersija Čerono (deviņas minūtes un 11,49 sekundes), kārtslēkšanā ar uzvaru 4,57 metri triumfēja grieķiete Katerina Stefanidi, trīssoļlēkšanā ar 14,52 metriem labākā bija kolumbiete Katerine Ivargena, bet lodes grūšanā slavenā Valērija Adamsa no Jaunzēlandes (19,96 metri).

Tikmēr vīriem 200 metros uzvarēja jamaikietis Nikels Ašmīds (20,33 sekundes), divreiz garākā distancē labākais bija Kirani Džeimss no Grenādas (44,59 sekundes), jūdzes skrējienā nepārspēts palika Asbels Kiprops no Kenijas (trīs minūtes un 51,89 sekundes), bet 3000 metru šķēršļu skrējienā - kenijietis Džairuss Kipčoge (astoņas minūtes un 7,80 sekundes). Tāpat tāllēkšanā triumfēja amerikānis Kristiāns Teilors (8,09 metri), augstlēkšanā uzvarēja Mutass Essa Baršims no Kataras (2,38 metri), bet diska mešanā - vācietis vācietis Roberts Hartings (67,57 metri).

Birmingemā risinājās Dimanta līgas 12.posms. Šosezon Dimanta līgas sacensības risināsies 14 posmu garumā, no kuriem pēdējais notiks septembrī Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!