Foto: Publicitātes foto
Latvijas paralimpiete Taiga Kantāne pirmdien izcīnīja 13. vietu Katarā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā diska mešanas sacensībās.

Kantāne, startējot F38 medicīnas grupā, labākajā mēģinājumā disku aizmeta 22,64 metrus tālu, taču pēc pirmajiem trim mēģinājumiem tas bija tikai 13. labākais rezultāts starp 14 rezultātu guvušajām sportistēm, no labāko astotnieka, kas tika pie vēl trim mēģinājumiem, atpaliekot par 4,41 metru.

Tikmēr citai Latvijas sportistei šajā medicīnas grupā Ingrīdai Priedei netika ieskaitīts neviens no trim mēģinājumiem, līdz ar to viņa sacensības noslēdza bez rezultāta.

Kā zināms, titulētais Latvijas paralimpietis Aigars Apinis svētdien triumfēja diska mešanas sacensībās, rīku raidot 21,44 metru tālumā, kas ir jauns pasaules rekords F52 grupā.

Tāpat svētdien Edgars Bergs kļuva par vicečempionu lodes grūšanā F35 medicīnas grupā. Sportistam padevās tieši 14 metrus tāls metiens.

Savukārt Dmitrijs Silovs piektdien izcīnīja sudrabu šķēpa mešanas sacensībās F37 medicīnas grupā, labākajā mēģinājumā sasniedzot 50,84 metrus, kas ir jauns Eiropas rekords.

Pasaules čempionāts Dohā ilgs līdz sestdienai, bet Latviju tajā pārstāv kopumā septiņi sportisti.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā Silovs tika pie sudraba šķēpa mešanā, kamēr Apinis izcīnīja zeltu lodes grūšanā, bet diska mešanā bija otrais.

Pasaules čempionāts ir pēdējās augstākā līmeņa sacensības pirms nākamgad gaidāmajām Riodežaneiro paralimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!