Foto: AFP/Scanpix

Par Krievijas galvaspilsētā Maskavā aizvadītā pasaules čempionāta uzvarētājiem iegūto zelta medaļu skaita ziņā kļuvusi mājiniece Krievija.

Krievijas sportisti no 10. līdz 18.augusta notikušajā pasaules vieglatlētikas čempionātā izcīnījuši septiņas zelta, četras sudraba un sešas bronzas medaļas, kamēr ASV atlētiem ir sešas zelta, 13 sudraba un sešas bronzas kaluma godalgas. Tikmēr Jamaikas sportistiem ir sešas zelta, divas sudraba un viena bronzas medaļa.

Vērtējot izcīnīto medaļu kopskaitu, līdere ar 25 godalgām ir ASV, Krievija seko ar 17 medaļām, bet Kenija tikusi pie 12 godalgām.

Tāpat pasaules čempionāta dalībvalstis sarindotas pa pozīcijām, ņemot vērā to sportistu izcīnītās vietas. Ar 281 punktu pārliecinoša uzvarētāja ir ASV, bet Krievija un Kenija seko ar attiecīgi 182 un 139 punktiem.

Maskavā notikušās sacensības bija visu laiku vērienīgākais šāda veida sporta notikums. Dalību tajā bija apstiprinājušas 206 valstis, kas ir jauns rekords. Līdz šim čempionāts visplašāk bija apmeklēts 1999.gadā Spānijā un 2009.gadā Vācijā, kad katrā no reizēm savā starpā sacentās 200 valstu sportisti.

Tāpat tika pārspēts pieteikto dalībnieku skaita rekords. Maskavā plānoja piedalīties 1974 atlēti - 1106 vīrieši un 868 sievietes. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2009.gadā Vācijā, kad sacentās 1895 sportisti.

Latviju šogad čempionātā pārstāvēja desmit atlēti, no kuriem vislabāk veicās septiņcīņniecei Laurai Ikauniecei - viņai 11.vieta. Visaugstākais sasniegums Latvijai pasaules čempionātos vieglatlētikā ir tāllēcējas Inetas Radevičas izcīnītā bronzas godalga 2011.gadā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!