Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules čempione un olimpiskā vicečempione šķēpmešanā Marija Abakumova piekritusi izciest četru gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, informē neatkarīgā organizācija "Athletics Integrity Unit" (AIU), kas cīnās ar negatīvām parādībām vieglatlētikā.

32 gadus vecās Krievijas sportistes diskvalifikācijas atskaite sākas ar 2016. gada 18. maiju.

Abakumovas diskvalifikācija bija ierosināta pēc tam, kad atkārtoti tika pārbaudītas 2008. gada olimpisko spēļu un 2011. gada pasaules čempionāta laikā nodotās dopinga analīzes, kurās atrada aizliegtos preparātus. Viņas rezultāti, kas uzrādīti no 2008. gada 21. augusta līdz 2012. gada 20. augustam tika anulēti. SOK atņēma viņai Pekinas olimpiādē izcīnīto sudraba medaļu, bet IAAF — pasaules čempiones godalgu.

Abakumova piespriesto diskvalifikāciju pārsūdzēja Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), taču viņas pieprasījums tika noraidīts.

Divu gadu diskvalifikāciju saņēmusi vēl viena Krievijas vieglatlēte, tāllēcēja Tatjana Ļebedeva. Arī viņas atkārtoti pārbaudītajās analīzēs, kas nodotas 2008. gada olimpisko spēļu laikā, tika atrasts dopings. Viņas advokāts šā gada jūlijā paziņoja, ka sportiste neapstrīdēs CAS lēmumu Šveices federālajā tiesā, līdz ar to SOK piespriestā Pekinas spēļu rezultātu anulēšana paliek spēkā.

Ļebedeva ir 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu čempione un savu sporta karjeru jau noslēgusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!