Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules čempionāta noslēdzošajā sacensību dienā tika aizvadītas vairākas aizraujošas sacensības, kas noslēdzās arī ar pārsteigumiem.

Tā pie pirmās medaļas pasaules vieglatlētikas čempionātā šodien tika Sīrija, kurai to sagādāja augstlēcējs Madžs Edins Gazals. Pārvarējis 2,29 metru augstumu ar otro mēģinājumu, viņš nodrošināja sev bronzas medaļu, kamēr par titulu cīnījās Krievijas sportists Daņils Lisenko, kurš šajās sacensībās startēja kā neatkarīgais sportists, un katarietis Mutazs Essa Baršims.

Šī cīņa turpinājās līdz 2,35 metru augstumam, ko Baršims pārvarēja ar pirmo mēģinājumu, bet Lisenko visas trīs reizes nogāza latiņu. Krievu sportists līdz ar to šo čempionātu noslēdza ar sudrabu un 2,32 metru augstuma rezultātu.

Kenijiete Helena Onsando Obiri pierādīja savu sezonas līderes statusu 5000 m distancē, pārliecinoši triumfējot šāgada pasaules čempionātā.

Pēdējā aplī veicot izrāvienu, Obiri finišēja lepnā vientulībā, otrās vietas ieguvēju, etiopieti Almazu Ajanu pārspējot par nepilnām sešām sekundēm. Obiri rezultāts – 14 minūtes un 34,86 sekundes, bet 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējai šajā distancē Ajanai – 14:40,35, kas ir etiopietes labākais sasniegums šajā sezonā. Līdz ar to Obiri jau divus gadus pēc kārtas izdevies pārspēt savu sīvāko konkurenti, jo Rio kenijiete 500 m distancē finišēja otrā.

Bronzu ieguva Nīderlandes skrējēja Sifana Hasana, kura no Obiri atpalika vēl par divām sekundēm vairāk – 14:42,73.

Diska mešanā sievietēm par divkārtējo pasaules čempioni kļuva divkārtējā olimpiskā čempione, horvātiete Sandra Perkoviča, kura vienīgā pārvarēja 70 metru atzīmi, – 70,31 m. Sudraba godalga austrālietei Denija Stīvensai (69,64 m), bronza - francūzietei Melinai Robērai-Mišonai (66,21 m).

Kenijas skrējēju dominance turpinājās 1500 m skrējienā, kurā šis valsts pārstāvjiem tomēr nācās samierināties ar zelta un sudraba medaļu, lai gan finālā piedalījās trīs kenijieši un viņi varēja aizņemt visu goda pjedestālu. Uzvaru izcīnīja Elija Motonei Manangoi (3:33,31), sudrabs Timotijam Čeruijotam (3:33,99), bet bronzas medaļu izrāva norvēģis Filips Ingebirgstens (3:34,53), kurš kritienā šķērsoja finiša līniju un tikai par 0,18 sekundēm apsteidza spāni Adelu Mečālu (3:34,71).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!