Foto: AFP/Scanpix

Kenijas garo distanču skrējējs Eliuds Kipčoge svētdien triumfēja Vācijā notikušajā prestižajā Berlīnes maratonā.

Maratona distances finišu kenijietis sasniedza pēc divām stundām četrām minūtēm un vienas sekundes, par minūti un četrām sekundēm atpaliekot no pasaules rekorda, ko pērn tieši Berlīnē sasniedza viņa tautietis Deniss Kimeto.

Lai gan sacensību gaitā Kipčogi piemeklēja problēmas ar apaviem, sasniegtais laiks ir šīs sezonas labākais rezultāts pasaulē.

Minūti un 21 sekundi aiz Kipčoges finišēja vēl viens Kenijas skrējējs Eliuds Kiptanujs, bet teju trīs minūtes lēnāks bija etiopietis Fejisa Lilesa.

"Kurpes zole kaut kādā veidā atdalījās, bet man nebija laika, lai ar to tiktu galā, līdz ar to skrējiena laikā nācās pārciest sāpes. Esmu priecīgs par sasniegto personisko rekordu, bet gribēju sasniegt jaunu pasaules rekordu. Nākamgad atgriezīšos, lai mēģinātu vēlreiz," pēc finiša atzina uzvarētājs.

Kipčoge savas karjeras laikā triumfējis arī prestižajos Hamburgas, Roterdamas, Čikāgas un Londonas maratonos.

Bez panākumiem maratonos Kipčogem ir arī pasaules čempiona un vicečempiona tituls 5000 metru skrējienā, kā arī olimpisko spēļu sudrabs un bronza tajā pašā distancē.

Savukārt sacensībās dāmām ātrākā sestdien bija Kipčoges tautiete Gleidisa Čerono, kura distanci veica divās stundās 19 minūtēs un 25 sekundēs, par gandrīz pusotru minūti apsteidzot 2012. gada uzvarētāju Aberu Kebedi no Etiopijas. Savukārt trešo vietu izcīnīja vēl viena etiopiete Mesereta Hailu.

Čerono aizpērn Maskavā pasaules čempionātā izcīnīja sudraba godalgu maratonā, bet pērn pasaules čempionātā pusmaratonā triumfēja gan individuālajā distancē, gan komandu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!