Foto: Reuters/Scanpix

"Cayman International" vieglatlētikas sacensību rīkotāji ir ieviesuši nopietnu cenzūru attiecībā uz jamaikiešu sprinta zvaigzni Useinu Boltu, konkrēti norādot, kādus jautājumus viņam drīkstēs un nedrīkstēs uzdot preses konferencē, kas izsaucis plašu sašutumu mediju darbinieku vidū, ziņo Starptautiskā Sporta preses asociācija (AIPS).

Akreditētajiem žurnālistiem ir izsniegta mediju rokasgrāmata, kurā īpaši izcelts, ka "visiem medijiem ir jāatturas no jautājumiem Useinam Boltam par viņa savainojumu, un kāpēc viņš izstājās no "Jamaica Invitational" sacensībām". Tāpat nekādā gadījumā nedrīkst pieminēt Johanu Bleiku, un šo prasību pārkāpuma gadījumā attiecīgais žurnālists vai medijs tiks izraidīts no preses konferences vai sacensībām, kas notiek Kaimanu salās.

Papildus mediju rokasgrāmatā ir ierakstīti tie jautājumi, ko žurnālisti drīkstēs uzdot preses konferencē, piemēram, "Kā jūs trenējāties un gatavojāties "Cayman Invitational" sacensībām?", "Kas būs jūsu nākamās sacensības?", "Kas ir jūsu lielākais atbalstītājs?", "Vai jums bija iespēja apskatīt mūsu salu?", "Cik svarīgi jums ir fani?","Kas ir jūsu karjeras augstākais sasniegums?" un tamlīdzīgi.

AIPS prezidents Džanni Merlo izteicis savu sašutumu un organizatoru rīcību nosaucis par "stulbu un neticamu".

"Viņi vēl grib norādīt žurnālistiem, ko rakstīt un kādus jautājumus uzdot! Tas ir briesmīgāk kā dažos pasaules sliktākajos diktatūru režīmos," norāda AIPS prezidents.

Merlo ir sazinājies ar Bolta aģentu Rikiju Simsu, kurš savukārt izteicies, ka sportists neko tamlīdzīgu nav pieprasījis, un "Usains atbildēs uz visiem jautājumiem, kā parasti".

"Useins nekad neko tamlīdzīgu nav pieprasījis un jūs zināt, ka viņš vienmēr atbild uz jautājumiem," norāda Simss.

No "Jamaica International Invitational" Bolts izstājās paceles cīpslas traumas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!