Foto: F64

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa pēc Šveices pilsētā Cīrihē aizvadīta Eiropas čempionāta vieglatlētikā tagad ieturēs nelielu pārtraukumu, sportistes teikto citē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Kā zināms, Laura Ikauniece-Admidiņa piektdien Eiropas čempionāta septiņcīņas sacensībās izcīnīja sesto vietu.

"Ņemot vērā manu veselības stāvokli, esmu ļoti apmierināta ar savu startu. Vispirms vēlos pateikties Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeitam Marekam Osovskim un ārstam Aldim Cīrulim, kuri palīdzēja man šeit čempionāta laikā," atzina Ikauniece-Admidiņa. "Tāllēkšanā viss izdevās diezgan labi. Treniņos jau biju lekusi sešus metrus, tā kā ar treneri jau gatavojāmies šādam rezultātam. Bet skrejceļš šeit ir ļoti īpatnējs. Man patika 800 metru skrējiens un tāllēkšana. 800 metru skrējienā jutu vieglas kājas. Bet pārējās disciplīnās skrejceļš nebūt nepalīdzēja."

"Tagad ieturēšu nelielu pauzīti pēc čempionāta. Tad gatavošos šīs sezonas pēdējam startam daudzcīņā septembra otrajā pusē. Domāju, ka sasniegšu labāku rezultātu nekā šeit," uzskata latviete.

Jau vēstīts, ka piektdien veiksmīgas priekšsacīkstes aizvadīja arī Latvijas tāllēcējs Elvijs Misāns, kurš ar rezultātu 7,79 metri kvalificējās svētdien gaidāmajām finālsacensībām.

"Izdarīju visu, ko tajā brīdī varēju. Lai gan kājās nejūtu īstu tonusu, tomēr ar 7,79 metrus tālu lēcienu pietika, lai kvalificētos finālam. Labi, ka abām grupām kvalifikācija notika vienlaicīgi. Tas nozīmē, ka mums visiem bija līdzvērtīgi apstākļi. Nedaudz patraucēja daudzās apbalvošanas ceremonijas. Pirms pēdējā mēģinājuma jau biju uz skrejceļa gatavs lēcienam, bet tad redzu sarkanu karodziņu, kas nozīmē, ka mēģinājums jāizpilda pēc apbalvošanas. Bet tajā pašā laikā pa blakus celiņu vēl norit sacensības. It kā sīkums, bet tomēr šīs lietas ietekmē rezultātus. Esmu pateicīgs savai trenerei, kas bija šeit uz vietas un visu redzēja no malas. Klausīju viņas ieteikumiem un viss sanāca," atklāja Misāns, kurš uzsvēra, ka nepieciešams pārdomāt naglu izvēli apavos, jo celiņš Cīrihes stadionā neesot īpaši labs. "Svētdien bez žēlošanās izlikšu sevi visu. Vairs nav ko zaudēt."

Eiropas čempionāts vieglatlētikā noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!