Foto: F64

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece ceturtdien izcīnījusi sudraba godalgu Kazaņā notiekošajās pasaules Universiādes sacensībās.

Septiņu divu dienu disciplīnu summā Ikauniece iekrāja 6321 punktu, kas ir viņas sezonas rekords un ļāvis pakāpties no trešās vietas, kuru viņa ieņēma pēc trešdien aizvadītajām četrām disciplīnām.

Latviete trešdien 100 metru sprintā uzrādīja otro labāko rezultātu (13,85 sekundes), augstlēkšanā viņai piektā vieta (1,80 metri), lodes grūšanā uzrādīts septītais rezultāts (12,88 metri), bet 200 metros ieņemta trešā vieta (24,08 sekundes).

Savukārt svētdien Ikauniece tāllēkšanā bija trešā labākā (6,20 metri), šķēpmešanā viņai ceturtais rezultāts (48,67 metri), bet 800 metru skrējienā vēl viena ceturtā vieta (divas minūtes un 14,10 sekundes).

Par uzvarētāju ar iekrātiem 6623 punktiem kļuva Tatjana Černova no Krievijas, bet trešā ar 6269 punktiem bija ungāriete Gjorgija Živočka-Farkaša.

Pašlaik 21 gadu vecā Ikauniece tikusi pie savas ceturtās nozīmīgās godalgas karjerā. Vēl viņas kontā ir sudrabs 2009.gada pasaules čempionātā jauniešiem, bronza 2011.gada Eiropas čempionātā junioriem un bronza pērnā gada Eiropas čempionātā.

Latvijas sportisti pasaules Universiādes sacensībās tagad tikuši pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, kuras ieguva airētāja Elza Gulbe un klasiskās jostu cīņas sportists Jānis Rērihs.

Kā ziņots, Latvijas brīvā stila cīkstonis Armands Zvirbulis ceturtdien piedzīvoja neveiksmi pasaules Universiādes sacensībās.

Pērnā gada Londonas olimpisko spēļu desmitās vietas ieguvējs vienā no galvenajiem sezonas startiem, cīnoties svara kategorijā līdz 84 kilogramiem, pirmajā turnīra cīņā zaudēja Umidjonam Ismanovam no Uzbekistānas.

Tā kā Zvirbuļa pretinieks netika līdz turnīra finālam, latvietis neieguva tiesības startēt gandarījuma turnīrā par bronzas medaļu.

Neveiksmīgi brīvā stila svara kategorijā līdz 55 kilogramiem sacentās arī Sergejs Lukjaņecs, kurš savā pirmajā cīņā zaudēja Krievijas čempionam Narimam Izrapilovam. Tā kā Krievijas pārstāvis tika līdz sacensību finālam, Lukjaņecs varēja startēt gandarījuma turnīrā, tomēr jau pirmajā cīņā zaudēja Batboldam Sodnomdašam no Mongolijas.

Lukjaņecs pasaules Universiādes turpinājumā spēkosies arī grieķu-romiešu cīņā.

Vieglatlētikas sektoros kārtslēcējs Mareks Ārents ierindojās astotajā vietā, pārvarot 5,30 metru augstumā novietoto latiņu, bet trīssoļlēkšanas finālsacensībās Māra Grīva ar rezultātu 12,77 metri ieņēma 12.pozīciju - pēdējo no finālā startējušajām sportistēm. Vēl Kārlis Daube 110 metru barjerotās distances priekšsacīkstēs ar rezultātu 14,81 sekunde ierindojās 17.vietā 20 sportistu konkurencē un tālākām sacensībām nekvalificējās.

Tikmēr džudo komandu sacensībās neveiksmīgi sacentās Latvijas vīriešu komanda, kas pirmajā kārtā piekāpās Gruzijas pārstāvjiem un no tālākas dalības sacensībās izstājās.

Salīdzinoši nesekmīgi pirmās apakšgrupas spēles vīriešu galda tenisa turnīrā ceturtdien aizvadīja visi pieci Latvijas pārstāvji. Oļega Kartuzova, Leonīda Maslova un Ginta Eihmaņa kontā ir pa vienai uzvarai divos mačos, bet Māris Freibergs un Jānis Cīrulis piedzīvojuši zaudējumus abās līdzšinējās cīņās.

Vīru turnīrā noslēdzošās apakšgrupas spēles norisināsies piektdien, bet sieviešu turnīrā vienīgā Latvijas pārstāve Baiba Bogdanova savu dalību sacensībās noslēgusi pēc zaudējumiem abās apakšgrupas spēlēs ceturtdien.

Savukārt peldēšanā Aļona Ribakova 100 metros brasā nepārvarēja priekšsacīkstes, kopējā ieskaitē ieņemot 25.vietu 38 sportistu konkurencē.

Sacensības ilgs līdz 17.jūlijam. Kaut arī Latvijas delegācijas pārstāvji atklāja, ka uz Universiādi dosies 120 sportisti, sacensību organizatori vēsta, ka to skaits ir nedaudz virs simta. Turklāt daži no viņiem arī nemaz nav ieradušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!