Foto: DELFI
Latvijas jaunais vieglatlēts Maksims Sinčukovs trešdien Kolumbijā pasaules U-18 čempionātā laboja Latvijas jauniešu rekordu 400 metru barjerskrējienā, informē Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS).

Trešdien Kolumbijas pilsētā Kali, Paskala Guerero stadionā sākās IX pasaules jauniešu (U-18) čempionāts. Sācies tas Latvijas vieglatlētiem neparasti veiksmīgi un cerīgi.

Jau pirmajā sacensību dienā no sešu Latvijas vieglatlētu delegācijas startēja pieci mūsu jaunieši. Vislielākās cerības saistām ar mūsu šķēpa metējiem – Laini Donāni un Patriku Gailumu.

Laine startēja jau pirmajā dienā un otrajā mēģinājumā izpildīja kvalifikācijas normu (52 m) – 52,71m. Trīsdesmit sāncenšu vidū tas bija ceturtais rezultāts. Laini apsteidza favorīte Nikola Tabačkova (Čehija) – 55,29 m, kā arī Lote Reimane (Vācija) – 54,35 m un Stella Veinberga (Norvēģija) – 53,46 m. Šonakt (pēc mūsu laika ap četriem) Laine startēs finālsacensībās. Veiksmi viņai!

Sekmīgs bija vēl divu mūsu labāko jauniešu starts. Ieva Turķe sacensības augstlēkšanā sāka ar augstumu 1,59 m (norma – 1,80 m). Visus nākamos augstumus (1,64m, 1,69m, 1,73m un 1,77m) Ieva veica ar pirmo mēģinājumu. Otrais mēģinājums bija veiksmīgs arī 1,80 m augstumā. Jauns personiskais rekords un daudzsološa iekļūšana finālistu ducī! Finālsacensības naktī no 17.uz 18.jūliju (pēc mūsu laika).

Arī liepājinieka Maksima Sinčukova debija tik augsta ranga sacensībās bija neparasti veiksmīga. Savā – ceturtajā 400 m barjerotās distances priekšskrējienā Maksims finišēja kā ceturtais, bet jauna Latvijas jauniešu rekorda laikā – 52,83 sek. Ar šo rezultātu arī vīņš iekļuva nākamajā kārtā. 24 barjerskrējēji trijos pusfinālskrējienos arī sacentīsies jau šonakt.

400 m skrējienā bez barjerām Latviju pārstāvēja Austris Karpinskis un Patrīcija Karlīna Roshofa. Abiem rezultāti tuvu personiskajiem rekordiem. Austrim – 48,54 sek., bet Patrīcijai Karlīnai – 56,62 sek. Abiem arī 29.vieta gandrīz pussimta dalībnieku vidū. Tālāk, t.i.pusfinālos varētu iekļūt tikai sasniedzot jaunus personiskos rekordus, jo puišiem pieci skrējēji veica 400 m ātrāk par 47 sek., bet vēl 13 – ātrāk par 48 sek. Savukārt meitenēm – piecas ātrāk par 54sek. un vēl 17 – arī ātrāk par 56 sek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!