Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika ir priecīga par Šveices pilsētā Cīrihē notiekošā Eiropas čempionāta vieglatlētikā izcīnīto ceturto vietu.

Kā zināms, Palameika šķēpmešanas finālsacensībās ceturtdien labākajā mēģinājumā rīku aizmeta 62,04 metrus tālu, kas bija ceturtais labākais rezultāts starp visām tā vakara dalībniecēm.

"Es priecājos par ceturto vietu, jo šis ir mans augstākais sasniegums šāda līmeņa sacensībās. Kādam tas var šķist kā zaudējums, bet ne man," Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) citē Palameiku. "Devos uz finālu cīnīties par jebkādu rezultātu. Turklāt pēc neveiksmīga starta pasaules čempionātā Maskavā pērn, es priecājos par to, ko šeit izdarīju. Esmu pateicīga par katru metru, ko man izdevās sasniegt. Līdz pat sacensību beigām neviena dalībniece vēl nebija droša par savu vietu."

Palameika atzina, ka komersacensībās nav tik liela spriedze.

"Pirms starta Eiropas čempionātā man bija liels uztraukums, jo apzinos, ka ir tikai trīs iespējas, lai parādītu, ka esmu pelnījusi cīnīties arī finālā. Turklāt parasti, ja pirmie divi metieni īsti neizdodas, trešajā ir tāds uztraukums, kas pārvēršas nekontrolējamās negatīvās emocijās. Tad vairs Tu nevari sevi uzlādēt un sāc baidīties. Turklāt Eiropas un pasaules čempionāti nav vieta, kur pelnīt naudu. Šajā gadījumā es izeju uz starta kā savas valsts pārstāve. Turklāt šeit tās emocijas, kas nāk no skatītāju puses, ir vienkārši neaprakstāmas. Mēs, sportisti, nepiedalāmies šeit tikai sevis dēļ. Aiz mums stāv tik ļoti daudz cilvēku, kurus nevar tagad tā vienkārši pievilt," uzsvēra šķēpmetēja, kura atklāja, ka viņai neesot paticis Cīrihes stadiona skrejceļš.

"Vienā no treniņiem tas bija slapjš, un tad bija ļoti sarežģīti skriet. Man paveicās, ka gan kvalifikācijā, gan finālā skrejceļš bija diezgan sauss. Lai arī manu ieskrējienu daudzi komentē un māca, kā būtu labāk, vienīgais cilvēks, kurā klausīšos, būs man treneris. Jebkurā gadījumā - slikto skrejceļu kompensēja skatītāju atbalsts," piebilda Palameika.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!