Foto: F64

Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs ceturtdien Šveices pilsētā Cīrihē palika pēdējais Dimanta līgas finālposmā.

No sešiem metieniem Čakšam tika ieskaitīts tikai viens, kas bija 78,13 metru tālumā. Līdz ar to viņš starp astoņiem konkurentiem palika pēdējais, bet no priekšpēdējās vietas latvietis atpalika vairāk nekā trīs metrus.

Tikmēr par Dimanta līgas šķēpmešanas finālsacensību uzvarētāju kļuva šovasar Eiropas vicečempiona titulu izcīnījušais Vācijas šķēpraidis Andreass Hofmans, kurš labākajā mēģinājumā rīku raidīja 91,44 metrus tālu.

Otrais ar 87,57 metriem tikmēr bija Igaunijas rekordists Magnuss Kirts, bet trešais - Eiropas čempions Tomass Rēlers no Vācijas, kurš aizmeta 85,76 metrus tālu un tikai ar pēdējo metienu nodrošināja sev vietu uz goda pjedestāla.

Dimanta līgas sezona noslēgsies piektdien ar sacensībām Briselē.

Čakšam šī bija otrā reize karjerā, kad viņš piedalījās kādā no Dimanta līgas posmiem. Viņš pirms nepilnām divām nedēļām sacentās iepriekšējā posmā Birmingemā, kad ar 80,96 metrus tālu raidījumu ierindojās sestajā vietā septiņu dalībnieku konkurencē.

Pašlaik 23 gadus vecais Čakšs maija beigās "Rīgas kausos" laboja savu personīgo rekordu, kas tagad ir 83,89 metri. Viņš šī mēneša sākumā debitēja arī Eiropas čempionātā, kur ierindojās 13.vietā.

Čakšs 2014.gadā kļuva par pasaules junioru čempionu.

Dimanta līgā šosezon tiek aizvadīti 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!