Foto: EPA/LETA
Latvijas vesera metējs Igors Sokolovs un sprinteris Ronalds Arājs sestdien pasaules čempionātā vieglatlētikā Dienvidkorejā nespēja pietuvoties saviem sezonas labākajiem rezultātiem.

Sokolovam sezonas labākais rezultāts ir 76,60 metri, taču pasaules čempionātā kvalifikācijā viņa rezultāts bija 72,95 metri. Savā kvalifikācijas grupā viņš palika desmitais, bet kopvērtējumā ieņēma 20.vietu, neiekļūstot finālā.

Finālsacensībām kvalificējās visi normatīvu (77 metri) izpildījušie vai 12 labākie sportisti. Lai gan šobrīd Sokolovs ir desmitais, vēl startēs otras grupas sportisti un var droši teikt, ka Latvijas sportists finālā nestartēs.

Arī Arājs neveiksmīgi startēja, 100 metru sprinta pirmajā kārtā stipri atpaliekot no sava sezonas labākā rezultāta.

Savā skrējienā ar rezultātu 10,52 sekundes Arājs bija piektais un neiekļuva nākamajā kārtā. Kopvērtējumā viņam 31.vieta, bet ātrākais pirmajā kārtā ar rezultātu 10,10 sekundes bija galvenais favorīts Usains Bolts, kurš savā skrējienā uzvarēja ļoti pārliecinoši.

Arāja sezonas labākais rezultāts un Latvijas rekords ir 10,18 sekundes, ko viņš sasniedza jūlijā. Vēl augusta vidū Arājs Universiādē bija ceturtais ar rezultātu 10,29 sekundes. Ar šo rezultātu Arājs savā skrējienā būtu bijis starp trīs labākajiem.

100 metru sprinta otrajai kārtai kvalificējas katra skrējiena trīs labākie sportisti un vēl trīs labākie no pārējo vietu ieguvējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!