Foto: LETA

Trešdien, 21. septembrī, apaļu jubileju atzīmē viena no Latvijas populārākajām sportistēm – garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka (attēlā).

Sportistes profesionālo panākumu saraksts ir iespaidīgs, un viņa piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs. 2005. un 2006. gadā uzvarēja prestižajā Ņujorkas maratonā, kļūstot tikai par sesto sievieti, kas to izdarījusi vairāk par vienu reizi.

Uzticams balsts blakus Jeļenai vienmēr bijis viņas vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks, un 2011. gadā abi kļuva par vecākiem dēliņam Viktoram.

Pēc bērniņa laišanas pasaulē Jeļena intervijās īpaši uzsvērusi – tagad viņas prioritāte ir būt mātei.

"Pirms Viktora es biju 110% profesionāla sportiste," nesen raidījumu ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei" atzina vieglatlēte, neslēpjot, ka prioritāšu maiņa dara viņu ļoti laimīgu.

Bērniņa audzināšana gan nebūt netraucē augstiem sportiskajiem sasniegumiem. Šovasar turējām īkšķus par Jeļenas startu Rio olimpisko spēļu maratonā, kur, par spīti lielajam karstumam, viņa ieguva augsto 12. vietu, un vēlāk atzina – no skrējiena guvusi baudu un tas noteikti nav bijis sportistes pēdējais maratons.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!