Foto: stock.xchng
Latvijas sprintere Sindija Bukša sestdien izcīnīja uzvaru "Kuldīgas Katrīnas kausa" sacensībās 60 metru distancē, taču viņai pietrūka viena sekundes simtdaļa lai kvalificētos Eiropas čempionātam (EČ) telpās.

Bukša finālā distanci veica 7,43 sekundēs, bet Eiropas čempionāta telpās normatīvs ir 7,42 sekundes.

Jau priekšsacīkstēs Bukša izskrēja ārpus septiņarpus sekundēm, finišējot pēc 7,49 sekundēm. Savukārt finālā viņa guva drošu uzvaru, par 0,11 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju Riskvatu Fabumni-Aladu.

"Kuldīgas Katrīnas kausā" sacensības norisinājās 12 disciplīnās, no kurām Latvija uzvarēja sešās.

Tāllēkšanā dāmām pie uzvaras ar rezultātu 6,10 metri tika Māra Grīva, par 18 centimetriem pārspējot savu māsu Laumu, kurai otrā vieta. Tikmēr kārtslēkšanā Latvijai uzvaru atnesa Ildze Bortaščenoka, kura pārvarēja 3,75 metru augstumā novietotu latiņu.

Kungiem par uzvarētāju 1000 metru skrējienā kļuva Alberts Blajs, kurš finišēja pēc divām minūtēm un 26,99 sekundēm. Tāpat mājiniekiem uzvara tika arī 400 metros, kur ar 47,92 sekundēm uzvarēja Jānis Leitis. Savukārt tāllēkšanā kungiem labākais lēciens padevās Elvijam Misānam, kura rezultāts bija 7,78 metri.

Pa divām uzvarām tika Lietuvas un Ungārijas pārstāvjiem, bet pa vienam panākumam bija Nīderlandes un Norvēģijas atlētu kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!