Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas jaunā tāllēcēja Kitija Paula Melnbārde sestdien izcīnīja ceturto vietu Ungārijā notiekošajā Eiropas Jaunatnes Olimpiādē; līdz goda pjedestālam jaunajai Latvijas sportistei pietrūka vien sešu centimetru.

Melnbārde savā labākajā mēģinājumā lēca 6,05 metru tālumā.

Par čempioni ar 6,23 metriem tika kronēta austriete Ingeborga Grīnberga, otro vietu ar 6,15 metriem ieņēma Alvaresa Beserrila no Spānijas, bet trešajā vietā ar 6,10 metriem bija zviedriete Tilde Jūhansone.

800 metru distancē finālu sasniedza Patrīcija Cīrule, kura ar divām minūtēm un 13,67 sekundēm uzvarēja savā pusfinālā. Finālā iekļuva pusfinālu pirmo divu vietu ieguvējas un četras labāko rezultātu īpašnieces. Pusfinālos Cīrule uzrādīja ceturto ātrāko rezultātu.

Tāpat finālu sasniedzis tāllēcējs Artūrs Šarkovičs, kurš kvalifikācijā lēca 7,11 metru tālumā, izpildot normu, kas bija 6,90 metri. No kvalifikācijas dalībniekiem latvietis uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Savukārt 110 metru barjerskrējienā pusfinālā apstājās Kristiāns Skuruls, kurš barjeroto skrējienu veica 14,75 sekundēs, kas bija desmitais ātrākais rezultāts.

Riteņbraukšanā 19. vietu individuālajā braucienā izcīnīja Santa Sanija Jurgena, Līna Svarinska uzrādīja 31. labāko laiku, bet Enia Kaņepēja sacensību noslēgumā ierindojās 54.pozīcijā. Puišiem 23. vietu izcīnīja Daniels Kažis, 72. labāko laiku sasniedza Kristiāns Belohvoščiks, bet Paulam Rubenim 75. pozīcija.

Tenisā otro kārtu pārvarējusi Darja Semenistaja, kura pārī ar Kamillu Bartoni uzvarēja arī pirmajā dubultspēļu cīņā. Tāpat dubultspēļu pirmo kārtu pārvarēja Kārlis Ozoliņs un Roberts Jaričevskis, bet Jaričevskis cieta zaudējumu vienspēļu turnīra pirmajā mačā.

Savukārt vingrošanā vienīgais no Latvijas sportistiem finālu sasniedzis Oļegs Ivanovs, kuram kvalifikācijā septītā un astotā vieta attiecīgi vingrojumos uz līdztekām un atbalsta lēcienā.

Pusfinālus 500 metru distancē sasniedzis kanoe airētājs Aleksejs Ševcovs un tikpat garā distancē arī smaiļošanas divnieks Edvarts Ceipe un Nauris Tomsons.

No džudistiem pirmajā dienā uz tatami izgāja Deniss Ivanovs, kurš svarā līdz 55 kilogramiem cieta zaudējumu pirmajā kārtā. Kadetu vecuma grupas džudisti gatavojas pasaules čempionātam, kas no 9. līdz 13. augustam norisināsies Čīlē.

Latviju 14. Eiropas Jaunatnes Olimpiādē Ungārijas pilsētā Ģērā pārstāv 53 jaunie sportisti, kuri startēs septiņos sporta veidos.

Latvija ir pārstāvēta vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, kanoe airēšanā, kā arī riteņbraukšanā, taču šoreiz sacensībās nestartēs neviena Latvijas komandu sporta spēļu izlase.

Lielākā pārstāvniecība no Latvijas ir vieglatlētikā, kurā startē 16 sportisti, džudo sacensībās pārstāvēti desmit jaunie censoņi, peldēšanā, riteņbraukšanā un vingrošanā startē pa sešiem sportistiem, bet kanoe airēšanā un tenisa sacensībās savu meistarību rādīs attiecīgi pieci un četri Latvijas jaunie sportisti.

Eiropas Jaunatnes Olimpiādē, kas norisinās ik pēc diviem gadiem, startē 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!