Foto: AFP/Scanpix
Par pārkāpumiem dopinga kontroles jomā gada diskvalifikāciju izpelnījies pasaules čempions trīssoļlēkšanā Tedijs Tamgo no Francijas.

Kā pavēstījusi Francijas Vieglatlētikas federācija, Tamgo šāds sods piešķirts par trīs ārpussacensību dopinga pārbaužu izlaišanu.

Diskvalifikācijas sākuma termiņš pārvirzīts atpakaļ uz šīgada 18.martu. Šādi federācija rīkojusies, atbildot uz Tamgo sadarbību viņa lietas izskatīšanas procesā.

Pēc pērnā gada beigās pārciestās lauztās kājas operācijas 25 gadus vecais Tamgo paziņoja par visas 2014.gada sezonas izlaišanu. Tamgo jau 2012.gadā izlaida visu ziemas sezonu, lai veiksmīgi sagatavotos pērnā gada pasaules čempionātam. Šajās sacensībās vieglatlētam izdevās triumfēt, aizlecot 18,04 metrus tālu, kas ir trešais visu laiku labākais rezultāts.

Citas operācijas dēļ 2010.gada pasaules čempions telpās un 2011.gada Eiropas čempions telpās 2011.gadā izlaida pasaules čempionātu stadionā, bet vēl vienas operācijas dēļ 2012.gadā nepiedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs.

Tamgo pašlaik pieder pasaules rekords telpās, kas ir 17,92 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!