Foto: LETA
Latvijas garo distanču skrējējs Valērijs Žolnerovičs svētdien "Lattelecom" Rīgas maratonā laboja Latvijas rekordu maratona distancē, izcīnot augsto ceturto vietu.

Žolnerovičs 42 kilometrus un 195 metrus veica divās stundās 14 minūtēs un 23 sekundēs, sev piederošo rekordu labojot par desmit sekundēm.

Līdz ar to Žolnerovičs izskrēja arī pasaules čempionāta normatīvu, kas ir divas stundas un 19 minūtes.

Rīgā notiekošās sacensības vienlaicīgi ir arī Latvijas meistarsacīkstes maratonā, līdz ar to Žolnerovičs tika kronēts par pašmāju čempionu.

Iepriekšējo rekordu - divās stundas 14 minūtes un 33 sekundes - Žolnerovičs sasniedza 2013.gada oktobrī Frankfurtes maratonā.

Vīriešu sacensībās uzvarēja kenijietis Džozefs Kjengo Munivoki, kurš distanci veica divās stundās 12 minūtēs un 15 sekundēs, bet 54 sekundes viņam finišā zaudēja otrās vietas ieguvējs Gadisa Birhanu no Etiopijas.

Tikmēr trešais bija kenijietis Dunkans Čeruijots Koečs, kurš bija vēl minūti un piecas sekundes lēnāks, bet Žolneroviču viņš apsteidza par deviņām sekundēm.

Sesto vietu ieņēma Jānis Girgensons, kurš finišēja pēc divām stundām 20 minūtēm un 57 sekundēm, Latvijas čempionāta ieskaitē izcīnot sudrabu. Septītais ātrākais trasē bija Kristaps Kaimiņš (2:26:00), kuram Latvijas čempionāta bronza.

Maratona distancē šodien devās vairāk nekā 2000 skrējēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!