Latvijas šķēpmešanas leģenda Jānis Lūsis intervijā interneta raidījumam "JOMA Talantu istaba" stāstīja par savu neseno notikumu – uzņemšanu Starptautiskās Vieglatlētikas asociācijas Slavas zālē, kā arī par savu izcilo karjeru.

Ceremonijā, kurā Lūsis tika uzņemts IAAF Slavas zālē Lūsis juta, ka atrodas pasaules vieglatlētikas centrā, un viņš priecājas nest Latvijas vārdu pasaulē. "Domāju, ka tas Latvijas vieglatlētikā ir liels notikums un šādi pasākumi veicina vieglatlētikas atpazīstamību," sacīja Lūsis.

Tāpat Latvijas sporta leģenda atklāja, kas nepieciešams, lai sasniegtu augstus rezultātus: "Pirmkārt, ir jābūt zināmām dotībām, kuras treniņu laikā var attīstīt. Un izrādās, ka man dotības bija. Otrkārt, noteikti ir jāiegulda darbs, lai sasniegtu labus rezultātus. Treškārt, ir jāstrādā pie tehnikas pilnveidošanas, lai tehnika kļūtu stabila. Uzskatu, ka tehnika ir vienīgais variants, kas dod sportistam iespēju realizēt savu potenciālu. Tāpēc tehniskas pilnveidošanai ir jāpievērš ļoti liela uzmanība."

Lūsis pastāstīja arī mazāk zināmus faktus par sevi, kā, piemēram, ka viņam bērnībā bijusi iesauka Gumijas zēns, jo viņš bijis ļoti lokans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!