Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) informatore Jūlija Stepanova, kura pirmā pastāstīja par dopinga problēmām Krievijas vieglatlētikā, nav saņēmusi atļauju piedalīties šāgada vieglatlētikas pasaules čempionātā, kas augustā risināsies Londonā.

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) šā gada 24. jūlijā nosūtīja Starptautiskajai Vieglatlētikas federācijai (IAAF) sarakstu ar 20 sportistiem, kam tiek lūgta atļauja piedalīties čempionātā, un IAAF apstiprinājusi 19 no tiem.

"Mēs no IAAF saņēmām oficiālu atbildi, kurā ir dota atļauja piedalīties pasaules čempionātā 19 sportistiem un 12 pavadošajām personām," aģentūrai TASS skaidro VFLA sporta programmu nodaļas vadītāja Jeļena Orlova. "Stepanovai, kura bija iekļauta šajā sarakstā, atļaujas nav."

2014. gadā Jūlija Stepanova kopā arī vīru Vācijas telekanālam ARD pastāstīja par sistēmisku dopinga lietošanu Krievijas vieglatlētikā. Pēc dokumentālās filmas izrādīšanas tika uzsākta plaša izmeklēšana, kas noveda pie VFLA diskvalifikācijas, bet Stepanovi bija spiesti bēgt uz ārzemēm.

Kā zināms, Krievijas vieglatlēti atļauju piedalīties sacensībās saņem pēc individuālu pieteikumu iesniegšanas, jo IAAF joprojām atstājusi spēkā VFLA diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!