Foto: Publicitātes attēli

No piektdienas līdz svētdien Lielbritānijas pilsētā Mančestrā norisināsies noslēdzošie divi Eiropas kausa izcīņas sezonas posmi BMX riteņbraukšanā. Gaidāmajās sacensībās startēs kopumā 12 Latvijas sportisti. Elites vīru grupas kopvērtējumā trešais šobrīd ir Edžus Treimanis, kamēr Rihardam Veidem piektā pozīcijā. Tikmēr B15 – 16 konkurencē līderis ir Mikus Strazdiņš.

Eiropas kausa izcīņas sacensību sezona BMX riteņbraukšanā šajā gadā norisinājās visas sezonas garumā. Aizvadīti jau astoņi no desmit paredzētajiem posmiem. Katrā no tiem startējuši arī dažāda vecuma Latvijas braucēju, no kuriem vairāki pirms izšķirošajiem pēdējiem diviem posmiem cīnās par godalgām kopvērtējumā.

Sezonas noslēguma posmi šogad norisināsies Mančestras riteņbraukšanas centrā - slēgtajā BMX arēnā. Šeit pēdējos gadus norisinās arī pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā sacensību posms. Piektdien norisināsies elites un junioru 9. posma sacensības, sestdien šīm vecuma grupām gaidāms noslēdzošais 10. posms, turpretim bērni, jaunieši un amatieri aizvadīs priekšpēdējās kārtas sacensības. Eiropas kausa sezonas noslēgums gaidāms svētdien, kad pēdējais posms norisināsies bērniem, jauniešiem un amatieriem.

Uz Angliju devušies kopumā 12 Latvijas BMX sportisti un viņu treneri. Elites vīru konkurencē no mūsu valsts startēs divi sportisti, kuri šobrīd kopvērtējumā atrodas labāko pieciniekā. Edžus Treimanis, kurš šajā trasē šogad izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa posmā BMX superkrosā, kopvērtējumā ieņem trešo vietu, ar cerībām pakāpties vēl augstāk. Tikmēr piektais kopvērtējumā ir viņa treniņu biedrs un vēl viens trenera Ivo Lakuča audzēknis Rihards Veide, kurš arī startēs pēdējos sezonas posmos. Dāmu elitē uz starta redzēsim Sandru Aleksejevu. Viņa šobrīd kopvērtējumā ir sestajā pozīcijā. Elites grupā sportistiem būs iespēja gūt UCI punktus, kas svarīgi arī valstīm Olimpiskā nāciju ranga vērtējumā, kurā Latvija šobrīd ir sestajā vietā, kas pagaidām dod divas vietas uz Olimpiskajām spēlēm Rio.

Jauniešu B15 - 16 grupā šobrīd kopvērtējuma līderis ir valmierietis un trenera Olafa Lakuča audzēknis Mikus Strazdiņš, kurš triumfēja arī iepriekšējos divos posmos Šveicē. Dalībnieku vidū Mančesterā redzēsim arī Eiropas čempioni Vinetu Pētersoni, kura nestartējot lielā daļā posmu, ir septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!