Foto: F64

No piektdienas līdz svētdienai Šveicē norisināsies Eiropas kausa izcīņas BMX riteņbraukšanā septītā un astotā posma sacensības, kurās startēs arī 14 Latvijas sportisti. Elites grupu sacensībās mūsu valsti pārstāvēs Edžus Treimanis, Rihards Veide, Kristens Krīgers un Sandra Aleksejeva, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pamazām noslēgumam tuvojas starptautiskā sacensību sezona BMX riteņbraukšanā. Vēl četri posmi atlikuši Eiropas kausa izcīņā, kas ir UCI C1 kategorijas sacensības. Tajās ir iespēja cīnīties par Olimpisko spēļu atlases punktiem.

Šīs nedēļas nogalē septītā un astotā posma sacensības norisināsies Šveices pilsētā Echichens. Sacensības būs nozīmīgas cīņā par kopvērtējuma punktiem un reizē arī lieliska iespēja papildināt Olimpisko spēļu atlases punktu ražu elites sportistiem.

Piektdien septīto posmu aizvadīs elites, junioru un krūzeru grupu sportisti. Dienu vēlāk elitei un junioriem gaidāmas astotā posma sacensības. Tikmēr gan sestdien, gan arī svētdien sacensības aizvadīs bērnu, amatieru un jauniešu grupu braucēji.

Latviju Šveices posmos pārstāvēs kopumā 14 sportisti. Elites vīru konkurences grupā no Latvijas braucējiem startēs – Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers. Dāmu elitē cīnīsies būvniecības uzņēmuma "MONUM" atbalstītās Latvijas izlases sportiste Sandra Aleksejeva. No vecākās grupas jauniešiem Latviju pārstāvēs Mikus Strazdiņš, Reino Liepiņš, Edvards Glāzers un Filips Krists Rozītis.

Elites vīru kopvērtējumā visaugstāk no latviešiem šobrīd atrodas Rihards Veide, kurš ieņem ceturto pozīciju, bet Edžus Treimanis ir 14. Sieviešu elitē Sandrai Aleksejevai šobrīd septītā vieta. Tikmēr B15/16 jauniešu konkurencē otrajā vietā ir Mikus Strazdiņš. Eiropas kausa izcīņa noslēgsies Lielbritānijas pilsētā Mančesterā no 16. – 18. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!