Foto: F64

Šīs nedēļas nogalē Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisināsies UEC Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā piektā un sestā posma sacensības, kurās startēs kopumā 72 dažādu vecuma un meistarības grupu Latvijas sportisti. Elites grupā vīriem dalībnieku vidū būs arī Edžus Treimanis, Kristens Krīgers un Rihards Veide, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pilnus apgriezienus uzņēmusi BMX riteņbraukšanas sacensību sezona. Aizvadītās nedēļas nogalē Mārupē norisinājās pašmāju lielākā sacensību seriāla "SMScredit.lv BMX čempionāta" otrā posma sacensības, kamēr Zolderas trasē Beļģijā pieci mūsu valsts pārstāvji aizvadīja Pasaules kausa BMX superkrosā trešā un ceturtā posmu sacensības.

Starptautisko sacensību sezonu kupls skaits latviešu turpinās šīs nedēļas nogalē, kad Čehijas galvaspilsētā Prāgā esošajā BMX trasē gaidāmas UEC Eiropas kausa izcīņas piektā un sestā posmu sacensības. Kopumā no mūsu valsts pārstāvjiem Čehijā startēs 72 dalībnieki, kas būs otra lielākā pārstāvniecība aiz mājiniekiem – čehu braucējiem.

Elites grupā no latviešiem startēs Pasaules kausa BMX superkrosā trešā posma trešās vietas ieguvējs Edžus Treimanis, abus posmus pusfinālā iekļuvušais Kristens Krīgers, kā arī aizvadītā gada Eiropas kausa ieguvējs Rihards Veide. Junioru vīru konkurencē Prāgā startēs Mikus Strazdiņš un Filips Krists Rozītis, bet šajā pat grupā meitenēm redzēsim Pasaules kausa rūdījumu guvušās – Vinetu Pētersoni un Vanesu Buldisnsku. Dāmu elitē dalībnieču vidū būs Sandra Aleksejeva. Kupli pārstāvēti Latvijas braucēji būs bērnu, jauniešu un amatieru grupās. Čehijā redzēsim arī visas trīs reģistrētās Latvijas BMX komandas – "RF Monum", "BMX Mārupe" un "Matrix. BMX team Latvia".

Piektā posma sacensību sākums sestdien gaidāms no pulksten 10:45 pēc Latvijas laika, kad priekšbraucienus aizvadīs jaunāko grupu braucēji un krūzeri. No pulksten 14:00 (pēc Latvijas laika) trīs priekšbraucieni gaidāmi jauniešu, amatieru, kā arī junioru un elites sportistiem. Izslēgšanas braucieni sāksies no pulksten 15:40, bet lielais fināls gaidāms pulksten 17:00 (pēc Latvijas laika). Tāda pati sacensību programma gaidāma arī sestajā posmā, kas notiks svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!