Foto: AFP/Scanpix
Kamēr tiek veikta iekšējā izmeklēšana par dopinga gadījumiem profesionālajā velokomandā "Astana Continental Team", Kazahstānas Riteņbraukšanas federācija (KRF) ir apturējusi tās darbību, bet komandas ģenerālmenedžeris Dmitrijs Seduns ir atlaists, vēsta vietējie mediji.

Šogad vien par aizliegto preparātu lietošu sodīti pieci "Astana" pārstāvošie sportisti - augustā sacensībās Francijā Artūram Fedosejevam ņemtajās dopinga analīzēs tika atrasti anaboliskie steroīdi, un par līdzīgiem pārkāpumiem tika sodīti riteņbraucēji Viktors Okiševs un Iļja Davidenoks. Pirms tam pozitīvas dopinga analīzes bija "Astana" pārstāvjiem, brāļiem Maksimam un Valentīnam Iglinskiem.

"Gan federācija, gan "Astana" vadība ir ieinteresēta rūpīgā dopinga gadījumu izmeklēšanā šai komandā," federācijas izplatītajā relīzē citēts KRF prezidents Kairats Kalimbetovs. "Mūsu stratēģiskais kurss ir - tīrs kazahu velosports. Varu apsolīt, ka izmeklēšana tiks veikta atbilstoši Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) prasībām un tās rezultāti tiks publiskoti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!