Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā esošajā Mežaparka trasē ar lielo finālposmu noslēgusies 2018. gada "SMScredit.lv BMX čempionāta" sestā sezona. Elites un junioru apvienotajā grupā par posma un arī kopvērtējumā uzvarētāju kļuva "MŠA – Valmieras puikas"/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centra pārstāvis Helvijs Babris, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Sestdien "BMX Rīga" kluba mājas trasē, Mežaparkā, pulcējās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas klubu sportisti, lai aizvadītu "SMScredit.lv BMX čempionāta" lielo finālposmu. Šis posms bija ļoti svarīgs cīņā par kopvērtējumu, jo sportisti cīnījās par dubultu punktu skaitu.

Elites un junioru grupā jau no priekšbraucieniem ritēja ļoti spraigas cīņas. Nevienam no sportistiem neizdevās izcīnīt trīs uzvaras. Divas reizes savā priekšbraucienu grupā uzvarēja kopvērtējuma līderis Gabrieļus Pabijansks, bet pa uzvarai guva arī Helvijs Babris, Mikus Strazdiņš, Kristens Krīgers un Niks Rožukalns.

Lielajā finālā tikmēr ātrākais izrādījās "MŠA – Valmieras puikas"/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centra sportists Helvijs Babris, otrajā vietā finišēja Mikus Strazdiņš ("Tālava"/ AKSSC), bet trešajā Kristens Krīgers ("Mītavas kumeļi"/ AKSSC). Sezonas lielajā kopvērtējumā uzvarēja Babris, kuram sekoja lietuvietis Pabijansks un "BMX Rīga" pārstāvis Ansis Uškaurs.

Šajā pat grupā meitenēm par posma uzvarētāju četru braucienu summā kļuva Smiltenes BJSS/ AKSSC pārstāve Vineta Pētersone, kura aiz sevis atstāja Airisu Galiņu (Ventspils "Spars") un "Mārupes" kluba sportisti Kitiju Elsti. Kopvērtējumā triumfēja Galiņa, otrā pozīcija igaunietei Ketlinai Tekelei, bet trešā Elstei.

B15 – 16 jauniešu grupā, dominējot visas dienas garumā, nepārspēts palika Ventspils "Spars" kluba braucējs Ronalds Rītiņš. Lielajā finālā otro vietu ieņēma Baltkrievijas sportists Vladislavs Aliaškevičs, bet trešais bija "Mārupe"/ AKSSC pārstāvis Edvards Emīls Liberts. Kopvērtējumā par čempionāta uzvarētāju kļuva Liberts, no kura par 16 punktiem atpalika Rītiņš. Trešais tikmēr bija "BMX Rīga" kluba sportists Ivars Svarinskis. Viņu no uzvarētāja šķīra 23 punkti.

Amatieru 17+ grupā Mežaparka trasē pārliecinoši uzvarēja Toms Skujiņš ("MŠA – Valmieras puikas"), otrā pozīcija Kristapam Ezītim (Ventspils "Spars"), bet trešā Emīlam Jekševicam ("Mītavas kumeļi"/ Jelgavas BJSS). Arī kopvērtējumā vīri šādā secībā aizņēma pirmās trīs vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!