Foto: AP/Scanpix

Bijušais riteņbraucējs amerikānis Lenss Ārmstrongs atzīst, ka viņš atkal lietotu aizliegtās vielas, ja nonāktu tajā situācijā, ar kādu saskārās 1995.gadā.

Kā jau ziņots, leģendārais sportists 2013.gada sākumā atzinās ilgstošā dopinga lietošanā, kā rezultātā Ārmstrongam no 1998.gada 1.augusta tika piemērota mūža diskvalifikācija un anulēti visi sasniegtie rezultāti.

Ārmstrongs uzskata, ka laikā no 1999. līdz 2005.gadam, kad amerikānis dominēja "Tour de France" velobraucienos, uzvarot septiņas reizes pēc kārtas, gūt panākumus godīgi nebija iespējams, taču šobrīd gan tas varētu tikt izdarīts bez aizliegto vielu lietošanas.

Ārmstrongs skaidro - ja viņš sacenstos šobrīd, viņš nelietotu aizliegtās vielas, jo tas vienkārši nav vajadzīgs. Tomēr, ja viņš nonāktu atpakaļ 1995.gadā, kad dopings bija ļoti izplatīts, viņš, iespējams, atkal to darītu.

"Es redzēju, ko dopings nodara sportam, es redzēju, kā tas izplatās," sarunā ar raidsabiedrību BBC paudis 43 gadus vecais Ārmstrongs.

Ārmstrongs uzskata, ka viņš ir pelnījis soda samazināšanu, kā arī viņa izcīnīto titulu atjaunošanu, salīdzinot savus dopinga laikus ar Pirmo un Otro pasaules karu. "Pirmajā un Otrajā pasaules karā uzvarētāju nav, tāpat nav uzvarētāju arī tajos gados, kad es biju labākais. Manuprāt, tas viss izskatās tā, it kā būtu pieredzēts Trešais pasaules karš."

"Ja man jautā, kas notiks pēc 50 gadiem, manuprāt, vēstures lapas nebūs tukšas, es jūtos nopelnījis tās uzvaras," pauž Ārmstrongs, minot arī to, ka viņa līdzdalība sportā veicināja velosipēdu tirdzniecību un palielināja firmu peļņu, kā arī viņa labdarības fonds "Livestrong" spēja ievākt 500 miljonus dolāru (443 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!