Foto: Publicitātes foto
Sestdien Alsungā norisinājās Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" piektais posms, kura ietvaros arī tika noskaidroti Latvijas čempioni kritērija braucienā. Jauniešu konkurencē šo titulu ieguva kuldīdznieks Mārcis Kalniņš, bet zēnu grupā nepārspēts bija Ādams Veins Rozenfelds. Sacensības klātienē apmeklēja arī pasaules čempione šosejas riteņbraukšanā Emīlija Sonka, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Baltais Cerību" kauss jau pārsniedzis savu ekvatoru. Sestdien teju 100 Latvijas vadošo jauno riteņbraucēju pulcējās Kurzemes pusē esošajā Alsungā, lai aizvadītu piekto no astoņiem posmiem. Arī šeit sportisti sacentās aizraujošajos un skatāmajos kritērija braucienos pa divus kilometru garo apli. Katra apļa beigās bija starpfinišs, kurā varēja iegūt vērtīgos punktus. Tieši šo iegūto punktu summā arī tika noteikti Latvijas čempioni.

Alsungas posms bija īpašs vairāku iemeslu dēļ. Šeit tika noskaidroti Latvijas čempiona titulu ieguvēji kritērija braucienos zēniem, jauniešiem, meitenēm un jaunietēm. Tikmēr ar savu klātbūtni sacensības pagodināja vienīgā latviete, kurai izdevies izcīnīt uzvaru pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā sieviešu elites grupas braucienā, Emīlija Sonka. Titulētā sportiste, kura savu lielāko triumfu sasniedza tieši pirms 50 gadiem, aktīvi sekoja līdzi sacensībām un arī pati apbalvoja Latvijas čempionus un "Baltais Cerību kausa" posma uzvarētājus. Emīlija Sonka nāk tieši no Alsungas, kur arī aizvadījusi pirmos soļus riteņbraukšanā. Tāpat pirms starta kultūras programmu sniedza Alsungas suitu sievu kolektīvs.

Kā pirmie 20 kilometru garajā distancē devās zēni un meitenes. Viņiem kopumā bija jāveic desmit apļi ar tik pat daudz starpfinišiem. Pirmajā daļā vadībā izvirzījās Kuldīgas novada sporta skolas pārstāvis Arvis Rendors. Viņš iekrāja pietiekami lielu punktu pārsvaru, lai jau varētu pretendēt uz uzvaru visās sacensībās. To pieļaut negrasījās sekotāji, ar dzeltenā krekliņa īpašnieku Ādamu Veinu Rozenfeldu priekšgalā. Sekotāju grupai izdevās noķert kuldīdznieku. Vēl pirms pēdējā apļa viņš bija līderis, tomēr, pateicoties uzvari pēdējā starpfinišā, uzvaru no rokām Rendoram izrāva Rozenfelds, kurš arī kļuva gan par posma uzvarētāju, gan arī Latvijas čempionu. Otrajā vietā ierindojās Rendors, bet trešā lielākā punktu summa bija "NN Sporta kluba" pārstāvim Artūram Krastam. Meiteņu konkurencē Latvijas čempiones medaļu izcīnīja dobelniece Megana Grīslīte, otrā bija Adele Ilga Spigovska, bet trešā Meganas dvīņu māsa Megija Grīslīte.

Ne mazāk aizraujošas cīņas notika arī otrajā braucienā, kur jaunieši un jaunietes sacentās 30 kilometru garajā distancē ar 15 starpfinišiem tajā. Sākumā aktīvākie punktu krājēji bija – Kristers Ansons, Niklāvs Aleksandrs Čakšs, kā arī Juliāns Isajevs. Tomēr pavērsiens notika sacensību vidus daļā, kad pārliecinoši no visiem aizbēga Kuldīgas riteņbraucējs Mārcis Kalniņš. Talantīgais sportists ātri vien iekļuva labāko trijniekā, bet jau nākamajos apļos, pateicoties vērtīgajiem starpfiniša punktiem, pārņēma vadību. Līdz finišam nekas vairs nemainījās, tādējādi Kalniņš kļuva par Latvijas čempionu un "Baltais Cerību kausa" posma uzvarētāju. Pēdējā starpfinišā sev otro vietu nodrošināja talsinieks Kristers Ansons, bet trešais palika Juliāns Isajevs. Starp jaunietēm ātrākā bija "RRS/ Purvciems" pārstāve Viktorija Sipoviča.

Komandu vērtējumā Alsungas posmā zēnu konkurencē pirmie bija "Imanta/ Purvciems/RRS" riteņbraucēji, apsteidzot Kuldīgas un "RRS/ Alfa" vienības. Tikmēr jauniešu grupā triumfēja "RRS/ Alfa", kam sekoja "Kuldīga/Smiltene" un Talsu novada sporta skola.

Līderu dzeltenos krekliņus pirms gaidāmā sestā posma, kas augustā norisināsies Talsos, zēnu konkurencē saglabā Dobeles novada sporta skolas pārstāvis Ādams Veins Rozenfelds, kamēr jauniešu grupā līderis joprojām ir "NN Sporta kluba/ MSĢ" sportists Ulvis Horens Korbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!